Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL: Pääkaupunkiseudun aamun liikenteessä ei lakosta huolimatta merkittävää ruuhkaa

Kuljettajien työnseisauksella vastustetaan suunnitelmaa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen yhtiöittämisestä.

Pääkaupunkiseudun aamun liikenteessä ei ole tullut tietoon merkittävää ruuhkaa busseissa tai pääväylillä, kerrotaan Helsingin seudun liikenteestä (HSL). Kuljettajien lakko pysäytti aamulla metrot ja raitiovaunut.

Muu joukkoliikenne toimii HSL:n mukaan normaalisti.

Varhaisaamun liikenne on ollut pääkaupunkiseudulla rauhallista, kertoi HSL:n viestinnän päivystäjä Johannes Laitila STT:lle kello 7.30.

Ihmiset myös näyttävät Laitilan mukaan olevan tietoisia liikennemuutoksesta, josta ilmoitettiin alkuviikosta. Metroon ei ole ollut juuri pyrkimässä ihmisiä.

Aiempien vastaavien tilanteiden perusteella Laitila arvioi, että lakko ei aiheuta isompaa liikennekaaosta. Häiriöt ovat hänen mukaansa yleensä pahempia silloin, jos esimerkiksi metroon tulee tekninen vika.

HSL kehottaa ihmisiä turvautumaan lakon aikana mahdollisuuksien mukaan kimppakyyteihin ja pyöräilyyn. Työnseisauksen ajaksi ei järjestetä korvaavaa liikennettä, mutta HSL:n mukaan liikenteeseen saadaan muutamia kymmeniä ylimääräisiä busseja, esimerkiksi Länsiväylälle.

Keskiviikkona Fintrafficin Helsingin-tieliikennekeskuksesta arvioitiin, että seisaus voi ruuhkauttaa Helsingin pääväyliä aamu- ja paluuliikenteessä.

Metrojen ja raitiovaunujen kuljettajat palaavat töihin lauantaina aamuyöstä alkaviin vuoroihin.

Katso Youplayn video lakoista:

Taustalla liikennelaitoksen yhtiöittämisen vastustaminen

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) kuljettajia edustava Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL ei hyväksy suunnitelmaa liikennelaitoksen yhtiöittämisestä. JHL olisi toivonut uutta selvitystä yhtiöittämisen perusteista ja vaihtoehdoista.

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle liikennelaitoksen osittaista yhtiöittämistä siten, että metron infra- ja liikennöintisopimuksiin liittyvät toiminnot jäävät liikelaitokseen. Helsingin kaupungin mukaan nekin olisi tarkoitus siirtää yhtiöön myöhemmin.

Päätöksen HKL:n yhtiöittämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto syyskuun 22. päivänä.

HKL vastaa pääkaupunkiseudun metron, Helsingin kantakaupungin raitiovaunujen ja Suomenlinnan lautan liikennöinnistä sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun tuottamisesta.