Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin mukaan kymmenillä ihmisillä hänen lähipiirissään on todettu koronatartunta

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan kymmenillä ihmisillä hänen lähipiirissään on todettu koronavirustartunta ennen presidentin vetäytymistä karanteeniin.

Putin kertoi asiasta videoyhteydellä Venäjän johtaman Keskinäisen turvallisuusjärjestön (CSTO) kokouksessa torstaina. Presidentti pahoitteli vierailunsa peruuntumista Tadzhikistanin pääkaupunkiin Dushanbeen, jossa kokous pidettiin.

–  Kuten tiedätte, lähipiirissäni todettiin koronavirustapauksia. Ei vain yksi tai kaksi, vaan useita kymmeniä, hän sanoi.

Putinin kerrottiin tiistaina eristäytyvän joksikin aikaa omaehtoiseen karanteeniin lähipiirissä todetun tartunnan vuoksi.

Putinin lehdistöedustaja Dmitri Peskov vakuutti tuolloin, että presidentti on ”täysin terve”. Peskovin mukaan Putin on tehnyt koronavirustestin. Peskov ei kuitenkaan kertonut, mikä testin tulos oli.

Putin on kertonut aiemmin ottaneensa koronarokotuksen. Hänen mukaansa kyseessä oli venäläinen Sputnik V -rokote.

Viime kuukausien aikana Putin on alkanut jälleen tehdä työmatkoja ja tavata ihmisiä kasvotusten. Monilta presidentin kontakteilta vaaditaan kuitenkin edelleen kahden viikon karanteenia.