Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnallinen etätyösuositus loppuu lokakuun puolivälissä

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö esittävät, että etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta. Ministeriöt arvioivat, että siihen mennessä rokotuskattavuus olisi lähellä valtioneuvoston asettamaa tavoitetta. Tämä mahdollistaisi siirtymisen etä- ja läsnätyön yhdistämiseen terveysturvallisesti.

Paluu työpaikoille voidaan aloittaa jo aiemmin, jos se on riskien arvioinnin ja alueellisen epidemiatilanteen perusteella mahdollista.

Ministeriöt ovat tarkastelleet valtakunnallisen etätyösuosituksen voimassaolon perusteita ja hyödyntäneet työssään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Työterveyslaitoksen arviointeja.

–  Epidemiatilanne ja rokotuskattavuus ovat parantuneet koko maassa. Tällä hetkellä rokotuskattavuus ei kuitenkaan vielä ole työikäisen väestön osalta hallituksen uudistetun hybridistrategian mukaisella vähintään 80 prosentin tasolla. Lisäksi tartuntoja todetaan edelleen paljon, tiedotteessa todetaan.

Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa avin määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole välttämätöntä jatkaa alueella enää lokakuussa. Samanlaiseen arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Nykyinen kokoontumisrajoituspäätös on voimassa 30.9. asti.

Kunnat ja avi voivat edelleen määrätä kokoontumisrajoituksia tarvittaessa omille alueilleen, jos tartuntatilanne heikkenee.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Asiakkailla tulee yhä olla mahdollisuus käsien pesemiseen sekä riittävän etäisyyden pitämiseen.

Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.