Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sydneyn yli kolme kuukautta kestänyt koronasulku päättyi

Moni suuntasi keskiyöllä kampaajalle ja ostoksille tavarataloihin.

Australian suurimman kaupungin Sydneyn yli kolme kuukautta kestänyt koronasulku päättyi maanantaina täysin rokotettujen osalta. Muille on yhä voimassa koronasulun aikaiset rajoitukset.

Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, jossa Sydneykin sijaitsee, on täysin rokotettu yli 73 prosenttia yli 16-vuotiaista. Noin 90 prosenttia on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksensa.

Miljoonakaupunki Sydneyssä on yhä voimassa koronarajoituksia myös rokotetuille. Esimerkiksi kokoontumisrajoituksia on voimassa.

Koronasulun aikana sydneyläiset eivät saaneet poikkeuksia lukuun ottamatta matkustaa yli viiden kilometrin päähän kodeistaan tai he joutuivat pysyttelemään omalla hallinnollisella alueellaan. Ihmiset saivat lähinnä käydä ostoksilla ruokakaupoissa ja apteekeissa.

Pandemian alun koronasulkujen jälkeen Australia pystyi pitkään pitämään koronatartunnat nollalukemissa joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kesäkuussa koronavirus kuitenkin levisi hallitsemattomasti Sydneyssä. Viruksen herkemmin tarttuva deltavariantti pakotti Uuden Etelä-Walesin osavaltion arvioimaan uudelleen strategiaa, jonka tarkoituksena oli ollut tukahduttaa tartuntojen leviäminen.

Nyt osa australialaisista joutuu totuttelemaan siihen, millaista on elää niin sanotusti yhdessä koronaviruksen kanssa. Tilanne on tällainen erityisesti Uuden Etelä-Walesin Sydneyssä ja Victorian osavaltion Melbournessa, joka on yhä koronasulussa.

”Sata päivää verta ja hikeä ilman olutta”

Vuorokauden vaihtuessa maanantaiksi moni suuntasi suoraan parturille tai kampaajalle. Osa lähti puoliltaöin tavarataloihin ostoksille. Ihmiset ovat myös odottaneet pääsevänsä kuntosaleille ja baareihin.

Uuden Etelä-Walesin uusi pääministeri Dominic Perrotet kuvaili koronasulkua ”sadaksi päiväksi verta ja hikeä ilman olutta”.

Osa yrityksistä on kuitenkin päättänyt pitää ovensa kiinni joulukuuhun. Tuolloin rajoitukset on tarkoitus poistaa myös niiltä, joita ei ole rokotettu. Tällä hetkellä eri liikkeissä työskentelevien tulee olla rokotettu. Osa työnantajista on kokenut vaivaannuttavaksi vaatia työntekijöitään ottamaan rokotukset.