Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistö altistunut koronavirukselle – tapaaminen Viron presidentin kanssa peruuntuu

Viron presidentti Alar Karisin ensivierailu Suomeen ja tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruuntuu presidentti Niinistön koronavirusaltistumisen vuoksi. Asiasta kertoo presidentin kanslia tiedotteessaan. Presidenttien oli määrä tavata tänään.

Presidentin kanslian mukaan Niinistön altistuminen koronavirukselle on tapahtunut Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa keskiviikkona 13. lokakuuta, missä Niinistö keskusteli Latvian presidentti Egils Levitsin kanssa aamiaisella.

Presidentti Levits todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi, tiedotteessa kerrotaan. Presidentti Niinistö jää omaehtoiseen karanteeniin varmuuden vuoksi, ja hänet testataan koronaviruksen varalta.

Karisin vierailu olisi ollut virkakautensa tällä viikolla aloittaneen Viron presidentin ensimmäinen ulkomaanmatka uudessa roolissaan.

Hän oli vierailemassa tänään myös Latviassa, mutta myös siellä suunniteltu tapaaminen koronapositiivisen Levitsin kanssa peruuntui, kertoo Bloomberg.

Niinistön oli määrä tavata Karis Presidentinlinnassa. Suomen ja Viron kahdenvälisten suhteiden lisäksi presidenttien piti keskustella ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista.