Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo toinen joulu omassa kodissa – Löytökissat Manteli ja Neilikka pääsivät uuteen ja rakastavaan kotiin Humppilaan

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Forssan Lehden Joululehdessä 1.12.2021. Manteli ja Neilikka elävät onnellista kissanelämää omistajansa Rainer Inkin kanssa Humppilassa.

Löytökissat Manteli ja Neilikka odottivat vuosi sitten Jokioisten Löytöeläinkoti Käpälämäessä uutta kotia. Niiden toiveena oli päästä jouluksi omaan ja rakastavaan kotiin. Toive toteutui, ja nyt Mantelilla ja Neilikalla on edessään jo toinen joulu omassa kodissa.

Manteli ja Neilikka elävät onnellista kissanelämää omistajansa Rainer Inkin kanssa Humppilassa. Niiden nimet ovat tosin vaihtuneet, sillä Mantelista on tullut Monna ja Neilikan uusi nimi on Kamu.

– Annoin kissoille uudet nimet, koska halusin niille helpot ja lyhyet nimet. Useimmiten kutsun kissoja vanhoiksi rouviksi, Inki sanoo.

Monna ja Kamu ovat leikattuja ja sirutettuja tyttökissoja, joilla on ikää todennäköisesti jo hieman yli 10 vuotta. Kissat olivat olleet alun perin navettakissoina maatilalla. Ne tulivat viime vuonna loppukesällä Käpälämäkeen, jossa ne leikkautettiin ja hoidettiin kuntoon. Kamulle tehtiin hammasremontti, joka maksettiin Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen keräämillä varoilla.

Kissat olivat odottaneet Käpälämäessä uutta kotia jo kolme kuukautta, kun Forssan Lehti teki niiden kodin etsinnästä jutun. Inki luki jutun ja halusi antaa kissoille kodin.

– Minulta oli juuri kuollut kissa, joka oli ollut mukava lemmikki, ja ajattelin, että voisin tarjota kodin huostaanotetulle kissalle. Aioin ottaa ensin yhden kissan, mutta ajattelin sitten, että otan nämä molemmat kissat, Inki sanoo.

Olivat heti leikkisiä ja energisiä

Kissat tulivat uuteen kotiinsa vähän ennen joulua. Aluksi ne olivat arkoja ja menivät piiloon. Ne kävivät syömässä salaa yöllä. Kissat olivat kuitenkin heti leikkisiä ja energisiä, ja ne olivat usein yön aikana leikkineet niin, että matot olivat mytyssä.

– Pikkuhiljaa ne alkoivat hyväksyä minut. Vaikka ne arastelevat edelleenkin, ne ovat selvästi ottaneet minut osaksi laumaansa, Inki sanoo.

Inki kertoo tehneensä talonsa alakertaan kissanluukun, jota kautta kissat voivat piipahtaa pihalla. Sisällä ne ovat vallanneet vierashuoneen, jossa ne nukkuvat niin sängyssä kuin pöydälläkin.

– Kissat ovat olleet terveitä. Ne ovat sisäsiistejä ja osaavat käyttää kissan vessaa, mikä on ollut positiivinen yllätys. Yhden ainoan kerran lattialta löytyi kakka ja jonkin matkan päässä oli toinen kakka. Silloin niillä oli ilmeisesti jokin kapinamieli päällä, ja kahdet kakat kertoivat myös siitä, miten ne haluavat tehdä kaiken yhdessä. Ne ovat keskenään hyviä kaveruksia, ja ne kulkevat usein rinnakkain ja puskevat toisiaan.

Monna on pomo ja Kamu peesaajatyyppi

Monna on Inkin mukaan pomo, ja Kamu on peesaajatyyppi. Kissat nukkuvat mielellään yhdessä sykkyrässä kiipeilytornissaan, mutta jos Monna haluaa olla siellä yksin se ajaa Kamun pois.

Kissat saivat Inkiltä viime jouluna pienen yhteisen joululahjan, jossa oli molemmille herkkuja.

– Kissoille tehdyt valmisruoat eivät oikein maistu vaan suurinta herkkua on paistettu jauheliha. Maito on niille ykkösjuttu, ja ne juovat sitä mielellään, Inki sanoo.

Inki kertoo viettävänsä jälleen tänä vuonna kissojen kanssa yhteistä joulua ja antavansa niille taas jonkin pienen joululahjan. Paras lahja on kuitenkin se, että ne ovat saaneet toivomansa oman kodin.