Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljässä Forssan koulussa koronakeskittymät – Tartuntaketjuista siirrytty mattomaiseen kuvioon

Forssan seudun koronatapaukset keskittyvät tällä hetkellä lähinnä Forssan alueelle. Tammelassa on muutamia tapauksia ja muissa seudun kunnissa yksittäisiä.

– Tartuntaketjuista ei tällä hetkellä enää voi puhua, vaan tartuntoja tulee ilmi paremminkin laajana mattona, jossa tartunnanjäljitys ei onnistu, kertoo Forssan seudun tartuntatautilääkäri Teppo Tähtinen.

Tapausmäärien tilastointi seudulla on nyt jäljessä todellisesta tilanteesta, koska jäljittäjät keskittyvät puheluihin toimistotöiden sijaan.

Torstaina puoleen päivään mennessä saatujen tutkimustulosten mukaan Forssan seudulla ei ole toistaiseksi tavattu omikron-varianttia.

”Todennäköisemmin koronaa kuin muuta flunssaa”

Forssassa tartuntoja on löytynyt tällä viikolla neljästä peruskoulusta. Kuumia koronapisteitä ovat nyt Keskuskoulu, Talsoila, Tölö sekä Kuhala, missä tartuntoja on ollut eniten.

– Jos näissä kouluissa opiskelevalla lapsella on nyt flunssan oireita, se on todennäköisemmin koronaa kuin muuta flunssaa.

Forssan sairaalassa ei torstaina puoliltapäivin ollut hoidettavana yhtään koronapotilasta.

– Viime viikolla potilaita oli kaksi. Heidät jouduttiin siirtämään Hämeenlinnan keskussairaalan, sillä meidän tasomme ei enää riittänyt heidän hoitoonsa, Tähtinen kertoo.

Muokattu klo 18.15: Lisätty tiety Talsoilan koulun koronatartunnoista.