Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Mansikkaniemi toi uuden joululaulun Youtubeen, Tähti-kappaleessa soi Saaren koulun vanha harmooni

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 23.12. 2020 Sanna Mansikkaniemi laittoi pystyyn korona-ajan studion ja toi esiin uuden joululaulun. Laulu kertoo tähdestä, joka johtaa lapsen luo.

Tähti on joululaulu, jossa on perinteisen joululaulun tunnelma. Laulun pääosassa ovat koskettavat sanat ja rauhoittava sävel.

Tammelalainen musiikin moniammattilainen Sanna Mansikkaniemi on säveltänyt tähdestä kertovan runon vuonna 2015. Teksti on diakoni Kaija Virtasen runo.

– Koronasyksynä on ollut aikaa esimerkiksi rakentaa omaa olohuoneeseen studio ja tehdä sellaista, johon muulloin ei välttämättä olisi aikaa. Kaivoin tämän kappaleen pöytälaatikosta ja ajattelin ilahduttaa sillä ihmisiä, joita ei voi nyt kohdata, Mansikkaniemi kertoo.

Viulu, harmooni ja kantele soivat

Youtubeen ladattu video on vahvasti Mansikkaniemen käsialaa. Hän on sovittanut säveltämänsä kappaleen, äänittänyt, miksannut, kuvannut ja editoinut sen.

– Ihan avuton en ole näiden asioiden kanssa ollut, mutta kyllä tässä opettelemista oli. Hieman sain teknistä tukea veljeltäni Kallelta, hän kertoo.

Mansikkaniemi myös esittää kappaleen laulaen ja soittaen. Instrumentteina ovat Mansikkaniemen isän rakentama viulu ja Saaren koulun vanha harmooni.

– Lisäksi soitan videolla kannelta, joka on minulle uusi instrumentti. Aloitin sen soiton viime syksynä. Virtasen runo on esillä tekstinä videossa, jotta laulua pääsee laulamaan mukana sen ensin muutaman kerran kuunneltuaan. FL