Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan Prismakeskuksessa rokotettiin maanantaina noin 700 – Ajanvaraukseton koronarokotus innostaa helppoudellaan

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (hyky) rokottaa kauppakeskuksessa myös 3.–5. tammikuuta kello 12–18.

Ajanvarauksettomat rokotukset jatkuvat joulun ja uudenvuoden välipäivinä Forssassa. Keskiviikosta perjantaihin eli 28.–31. joulukuuta rokotteita annetaan Prisma-keskuksessa kello 10–16.

Rokotepäivät on kohdennettu yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, jotka ovat saaneet 2. koronarokotteen 30. kesäkuuta mennessä.

– Prismakeskuksen rokotuspiste on osoittautunut hyvin suosituksi. Maanantaina pisteelle toimitettiin vielä lisärokotteita, etteivät ne loppuisi päivän aikana kesken. Kaikkiaan rokotteita meni noin 700, hyvinvointikuntayhtymän terveyden edistämisen päällikkö Kaisa Pulakka kertoo.

Pulakan mukaan kauppakeskuksen yhteydessä oleva rokotuspiste on osoittautunut vähän vaivan nopeaksi mahdollisuudeksi.

– Kolmatta rokoteannostaan hakevat ovat jo tottuneita rokotettavia. Se käy nopeaan.

Myös ensi viikolla rokotus onnistuu ilman ajanvarausta

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (hyky) rokottaa kauppakeskuksessa myös 3.–5. tammikuuta kello 12–18. Silloin rokotukset on kohdennettu yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Rokotusvälin minimi on kolme kuukautta.

Walk in -rokotuksissa voi varhentaa kolmannen rokotteen saamista, vaikka aika olisi jo varattuna tammikuulle tai odottaisi ajanvarauksen takaisinsoittoa. Samalla perutaan jo olemassa oleva aika.

Käytössä on Modernan Spikevax, ja rokotetta on varattu rajallinen määrä jokaiselle päivälle. Modernalla ei voida rokottaa alle 30-vuotiaita miehiä.

Rokotukset ovat käynnissä myös Sortohaassa ja myös kuntien terveysasemilla.

Ajanvaraus aukeaa loppuviikosta

Sähköinen ajanvaraus aukeaa 30. joulukuuta osoitteessa forssa.terveytesi.fi ja puhelimitse aikoja voi varata 3.1 alkaen numerosta 03 4191 4191.

Aikaa voivat varata ensimmäiselle koronarokotteelle kaikki yli 12-vuotiaat sekä kolmannelle koronarokotteelle yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat vähintään 3 kuukauden rokotusvälillä.

Sähköisellä ajanvarauksella välttää puheluruuhkan.

Pienten riskiryhmälasten vuoro tammikuun toisella viikolla

Forssan seudun hyky kertoo viikolla 1 uusista tammikuun walk in -päivistä sekä kolmansien koronarokotteiden laajentamisesta nuorempiin ikäryhmiin.

Tammikuussa hyky aloittaa myös riskiryhmään kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisen.

– Suunnittelemme näitä rokotuksia juuri, ja ne alkavat todennäköisesti tammikuun toisella viikolla. Rokote annetaan lastenneuvoloissa, Pulakka lisää.

THL suosittelee etenemistä kolmansissa rokoteannoksissa rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorempiin.

Hyky on erikseen kutsunut kolmannelle rokotteelle yli 80-vuotiaista ja riskiryhmäläisistä ne henkilöt, jotka ovat saaneet toisen annoksen 23. toukokuuta mennessä.