Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voiko Juuse Saros nousta NHL:n parhaaksi maalivahdiksi? – Näin Jukka Jalonen, Jussi Parkkila, Kari Lehtonen ja Karri Rämö vastaavat

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila, Jääkiekkoliiton maalivahtipelin kehityspäällikkö Kari Lehtonen ja entinen NHL-maalivahti Karri Rämö eivät näe mahdottomana, että Saros nousee jopa maailman parhaaksi maalivahdiksi.

Jukka Jalonen, Leijonien päävalmentaja:

“Juuse on jo nyt top5-maalivahti maailmassa ja ilman muuta hänellä on kaikki mahdollisuudet kehittyä maailman parhaaksi. Parhaan arvioiminen on kuitenkin aina hankalaa, koska siihen liittyy myös edessä pelaava joukkue. Miten joukkue puolustaa, kenelle maalivahdille tulee vaarallisempia laukauksia ja kuinka säännöllisesti?”

Jussi Parkkila, Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja:

“Ilman muuta Juuse voi voittaa Vezinan. Viime kaudella Igor Shestjorkin naulasi loppukauden huikeasti ja se kääntyi hänen edukseen. Juuse pelaa kuitenkin todella tasaisesti ja pystyy tekemään isoja torjuntoja, kun niitä tarvitaan. Jo viime kaudella hän oli huikea.”

Kari Lehtonen, Jääkiekkoliiton maalivahtipelin kehityspäällikkö:

”Kyllä voi! Se on minun mielipiteeni, eikä kai minua linnaan viedä, jos häntä ei joskus valitakaan maailman parhaaksi. Turhaan saatamme Suomessa joskus kainostella nostaa omia huippujamme esiin. Pitää uskaltaa sanoa se ääneen ja nostaa näitä pelaajia rohkeasti esiin. Juusen kohdalla ollaan kuitenkin jo kovinta mahdollista tasoa lähellä ja pian hän voi olla kaikista paras. Emmekä edes tiedä vielä, missä Juusen katto oikeastaan on.”

Karri Rämö, Entinen NHL-maalivahti:

“Juuse on jo tasoltaan aivan terävimmässä kärjessä, eikä esteitä Vezina-tasolle ole. On kuitenkin muistettava, että myös joukkue vaikuttaa paljon siihen, kuinka hyväksi Juuse voi kasvaa. Se, tuleeko Nashville koskaan menemään pitkälle, se jää kuitenkin nähtäväksi. Kun viime kausi päättyi Juusen osalta loukkaantumiseen, samalla näki myös hänen merkityksensä joukkueelle.”