Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso tallenne | Itsenäisyyspäivän vietto maakunnassa alkaa lipunnostolla Hämeen linnalla

Hämeenlinnan Historiallinen Seura järjestivät yhdessä Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeen liiton kanssa itsenäisyyspäivänä Hämeen maakunnallisen itsenäisyyspäivän lipunnostotilaisuuden Hämeen linnan linnanpihalla ja Linnanpuistossa.

Tallenteen tilaisuudesta voit katsoa alta. Ääniraita on heikkolaatuinen, koska järjestäjien äänentoistossa oli ongelmia.

Kyse oli nyt toisesta perättäisestä maakunnallisesta lipunnostosta. Perinne, jos sitä kahden kerran jälkeen voi sellaiseksi kutsua, sai alkunsa, kun vuonna 2020 valtakunnallinen itsenäisyyspäivän lipunnosto järjestettiin koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa.

Tilaisuutta seuraamassa oli yli 250 hämeenlinnalaista. Valitettavasti aamun jäätävä tihkusade oli tehnyt linnan piha-alueesta ja esiintyjien käyttämistä linnan valleista niin liukkaita, että kaatumisilta ja niiden aiheuttamilta loukkaantumisilta ei täysin vältytty.

Juhlassa partiolaiset Nummen Eränkävijöistä nostivat Suomen valtiolipun Hämeen linnan lipputankoon. Juhlassa käytettiin vaakunallista valtiolippua, sillä Hämeen linna on valtion mailla. Musiikista tilaisuudessa vastasi Hattulan Pyhän Ristin Kuoro. Juhlan juonsi Hämeenlinnan Historiallista Seuraa edustanut ja hiljattain myös Humppilan kunnanjohtajaksi valittu Antti Ahonen.

Juhlapuheen piti kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), joka muistutti kuulijoita siitä, että maanpuolustukseen ja siihen liittyvään kokonaisturvallisuuteen kuuluvat myös luottamus toisiimme ja yhteiskuntaan.