Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

803 000! – Nyt tuli tuore arvio siitä, paljonko koiria Suomessa tällä hetkellä on

Suomessa on tällä hetkellä 803 000 koiraa. Asiasta kertoo Suomen Kennelliiton Taloustutkimus oy:llä teettämä arvio. Näistä yli 580 000 on rekisteröity Kennelliittoon.

Koirista 640 000 on rotukoiria. Kaikista Suomen koirista 582 000 eli noin 72% on ilmoitettu Suomen Kennelliiton koirarekisteriin tai tunnistusmerkintätietokantaan.

– Kansainvälisesti katsottuna Kennelliittoon rekisteröityjen koirien määrä on korkea. Tätä selittää osaltaan se, että Suomessa harrastetaan paljon koirien kanssa. Rotukoirat eivät ole vain kotikoiria, sanoo Kennelliiton puheenjohtaja Esa Kukkonen tiedotteessa.

Rekisterin ulkopuolisia rotukoiria on noin 58 000. Rekisterin ulkopuolella on sekä rekisteröimättömiä rotukoiria että koiria, jotka eivät ole Suomen Kennelliiton rotukoirarekisterissä, kuten amerikanbulldoggi tai pitbull. On myös mahdollista, että osa kyselyyn vastaajista on luokitellut rotukoiriksi erilaisia niin sanottuja rotumix-koiria.

Kyselyn vastausten mukaan noin joka viidennessä taloudessa on koira. Keskimäärin taloudessa on 1,37 koiraa.