Hirsitalosta löytyi koti

Tiedätkö sen tunteen, kun astuu sisälle taloon ja ymmärtää, että se on juuri se oikea? Sorrin perhe löysi unelmiensa kodin Forssan keskustasta.

Kauniin mansardikattoisen talon sisällä odottaa lämmin kodikas tunnelma. Takassa leiskuu tuli ja perheen 2-vuotias Valto-poika on ottanut kaikesta tilasta ilon irti. 

– Niin kuin huomaat, jokaisesta huoneesta on tullut leikkihuone, hymyilee talon isäntä Tuomo Sorri esittelykierroksella.

– Mutta sehän tässä nyt on parasta, tämä tila ja avaruus, jatkaa Susanna Sorri.

Sorrit muuttivat Espoosta Forssaan töiden perässä viime kesänä. Syksyn aikana he etsivät sopivaa taloa, erityisesti vanhaa hirsitaloa Forssan keskustasta.

– Kävimme katsomassa kaikkiaan 17 taloa ennen kuin löysimme oikean. Tämä oli ehtinyt olla myynnissä pari viikkoa, kun me tulimme katsomaan ensimmäisen kerran, sanoo Tuomo.

– Ja se oli menoa. Tiesin heti, kun astuimme sisälle, että tämä on meidän talomme, Susanna toteaa.

Jännittävä tarjouskauppa

Sorrien ostama talo oli Kiinteistömaailman kautta myynnissä tarjouskaupalla.

Tarjouskaupassa asunnolle asetetaan lähtöhinta, ja asiakkaat antavat tarjouksia ylöspäin. Tarjotut hinnat ovat julkisesti nähtävissä, joten ostaja on koko ajan kartalla ja voi halutessaan korottaa tarjousta.

– Tarjouskauppa teki kaikesta todella jännittävää. Viikon ajan olimme sydän syrjällään, että kuinka tässä käy. Uusin tarjous kun on aina voimassa 48 tuntia ja me todella halusimme tämän talon, Susanna sanoo.

– Kiinteistömaailman eduksi on sanottava, että he pitivät kaikki hyvin ajan tasalla koko prosessin ajan. Kertaakaan ei tullut tunne, että olisimme pimennossa, vaikka tarjoajia tälle talolle oli useampia.

Pienet yksityiskohdat ja aito halu palvella tekivät Sorreihin vaikutuksen.

– Nikanderin Jarkko vastasi puhelimeen aina tervehtimällä minua nimelläni ja se tuntui hyvältä. Tämä on meidän ensimmäinen oma asunto, mutta Jarkko selitti kaikki asiat todella taitavasti ja otti aina heti selvää, jos jotain ei tiennyt. Hän oli selvästi myös perehtynyt kohteeseen, jota myi.

– Ja kun olimme muuttaneet, Jarkko ilmestyi kuohuviinipuollon kanssa oven taakse. Aika hienoa, että he muistivat vielä jälkeenpäinkin.

Pikkukaupungin lumoa

Susannalle ja Tuomolle kävi todellinen onnenpotku, kun he saivat molemmat töitä Forssasta. Tieto musiikinopettajan ja lastentarhanopettajan paikoista tuli peräkkäisinä viikkoina.

– Minä olen tältä seudulta kotoisin, joten nyt on myös isovanhemmat lähellä. Myös Susanna on maaseutupaikkakunnalta kotoisin ja halusimme molemmat Espoosta pienempään kaupunkiin. Kun Espoossa työmatka vei 50 minuuttia yhteen suuntaan, niin täällä ehtii joka paikkaan viidessä minuutissa. Vaikka kävelisi, Tuomo kertoo.

– Forssassa on suuren kaupungin palvelut ja pienen kaupungin edut. Olemme viihtyneet oikein hyvin. Ja nyt vielä paremmin, kun meillä on oma koti, Susanna myöntää.