Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maistuisiko kenguru tai krokotiili? – Maailma saapui kylään Forssaan

-Eniten kauppiaita on Italiasta, Englannista, Ranskasta ja Saksasta. Sen jälkeen on kuin olisi ammuttu haulikolla Euroopan kartalle, sillä myyjiä tulee sieltä täältä eri puolilta maanosaa, Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen Ari Kallas sanoo.

Forssan tori on tällä hetkellä kuin mini-Eurooppa, kun torstaina alkaneilla Kansainvälisillä suurmarkkinoilla on 127 yrittäjää 37 eri maasta. Markkinakiertueen teemana on makuja maailmalta, joten esillä on etenkin ruokaa.

Tarjolla on esimerkiksi unkarilaista rullapullaa, ranskalaisen leipomon tuotteita, italialaisia oliiveja sekä englantilaisia juustoja. Forssalaiset Tapio ja Ritva Sopanen olivat lastenlasten Nuutin, 12, ja Vilman, 7, kanssa nauttimassa heti torstaina italialaisesta jäätelöstä.

-Paljon kiinnostavaa pisti heti ensimmäisellä kierroksella silmään, kun kävelimme läpi. Lapsia tietysti kiinnostavat etenkin tivolilaitteet, Sopaset kertoivat.

-Sovimme jo etukäteen, että ihan kaikkea emme voi ostaa, Ritva Sopanen nauroi.

Ruoan lisäksi tarjolla on esimerkiksi kelttikoruja ja Marseille-saippuaa.

-Tämän kesän erikoisuutemme on iso Australia-osasto, joka on ollut hyvin suosittu, Kallas sanoo.

Australialaisten kojulta saakin suomalaissuille eksoottisia herkkuja, sillä tarjolla on hampurilaisia esimerkiksi krokotiilista tai kengurusta tehdyillä pihveillä. -Tämä ei muistuta mitään tuttua makua. Ihan hyvää kuitenkin, loimaalainen Ilmari Lahti pohti maistettuaan ensimmäisen kerran krokotiilihampurilaista. -Ei tosiaan hassumpaa. Oikeastaan ihan hyvään, äiti Pauliina Lahtinen totesi vierestä. The Australian Barbecue Companyn kojun johtajana toimiva Nigel Donnelly kertoi, että suomalaiset ovat ottaneet australialaiset herkut hyvin vastaan.

-Olemme kiertäneet kuukauden Suomessa, ja sen olen oppinut, että suomalaiset ovat seikkailunhaluista kansaa ja avoimia kokeilemaan uutta, Donnelly sanoi.

Donnelly totesi, että kengurun lihalla on hyvin omalaatuinen maku, vaikka siinä on jotain suomalaisillekin jotain tuttua – onhan se punaista lihaa.

-Krokotiili taas on valkoista lihaa. Maku on vähän kuin kanassa, mutta tekstuuri on lähempänä kalaa.

-Lisukkeeksi hampurilaiseen voi laittaa – jos haluaa – punajuurta ja ananasta, jos ateriasta haluaa vielä australialaisemman. Australiassa on punajuurta joissain McDonald’s-hampurilaisissakin, Donnelly nauroi.

Jos australialaiseläinten syöminen ei tunnu houkuttelevalta, voi Forssan torilla loppuviikon aikana herkutella myös vaikkapa baijerilaisella brezelillä. -Saksassa nämä ovat meille herkkuja, joita nautitaan oluen kanssa, Aman’s Brezenhausin suomalaisvahvistus Rony Wekcström kertoi.

Weckström kertoi, että hänellä on saksalainen tyttöystävä, jonka kautta hän päätyi myös töihin alalle. -Tämä on minulle ensimmäinen kesä Suomessa näissä hommissa ja ensimmäinen kertamme Forssassa. Odotukset ovat viikonlopulle korkealla, vaikka alku on ollut hiljaisempaa kuin muissa kaupungeissa, Weckström sanoo. FL Kansainväliset suurmarkkinat Forssan torilla sunnuntaihin asti. Auki pe ja la klo 10–20, su klo 10–18.