Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivän leffapoiminnat: Reeves antaa pahalle pikkusormen lakijännärissä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Paholaisen asianajaja

Al Pacinolta sujuvat sekä pirulliset virnistykset että karjahtelut, jotka saavat tapetit irtoilemaan. Kumpaistakaan lajia ei pitänyt puuttuman myöskään Taylor Hackfordin elokuvasta. Yllätyskäänteitä kyllä riittää, kun nuori lakimies Keanu Reeves pääsee ylellisen elämän makuun pirullisen konkarijuristin toimistossa. Lakijännärin teräksenhohtoisiin kulisseihin on piilotettu melkeinpä keskiaikainen moraalitarina ja -saarna. (USA 1997)

Sub klo 21.00

Manhattan

Rakastetut voivat vaihtua, mutta kotikaupunki on ja pysyy. Woody Allenin rakkaudentunnustus New Yorkille esittelee suurkaupungin hehkeimmät kasvot ja tasoittaa haikeuden hetket säveltäjä George Gershwinin ja kuvaaja Gordon Willisin upeilla saavutuksilla. Ohjaaja esittää juutalaiskodin huumorimiestä, jolla alkavat olla vitsit vähissä elämänsä naisten kanssa. Näitä esittävät Diane Keaton, Meryl Streep ja Mariel Hemingway. (USA 1997)

Yle Teema & Fem klo 12.00

Kill Your Darlings

Daniel Radcliffe on Harry Pottereiden jälkeen ehtinyt esittää sekä tyttöystävän murhasta epäilytä sarvipäätä että suolistokaasuja päästelevää vainajaa. Reippaisiin irtiottoihin noitapojan roolista kuuluu myös John Krokidasin elokuvan nuori beat-runoilijan alku Allen Ginsberg. Kiihkeää sukupolvikuvausta täydentävät Dane DeHaan, Ben Foster ja Jack Huston Lucien Carrin, William S. Burroughsin ja Jack Kerouackin rooleissa. (USA 2013)

Hero klo 21.00