Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivän leffapoiminnat: Loppiaisaatto kuuluu Pellonpäälle ja Kaurismäen veljeksille

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Arvottomat

Loppiaisaaton iltapäivään mahtuu kolmen elokuvan kattaus Matti Pellonpäätä ja Kaurismäen veljeksiä. Akin kirjoittama ja Mikan ohjaama tie-elokuva Arvottomat teki veljesten pokkana muikistelevan tyylin tutuksi. Neljä vuotta myöhemmin Pellonpää siirtyi roskakuskin rakkaustarinaan Akin elokuvassa Varjoja paratiisissa. Pari vuotta sen jälkeen oli pariisilaisen nälkätaiteilun vuoro Henri Murger -sovituksessa Boheemielämää. (Suomi 1982)

Yle Teema & Fem klo 12.00

I Feel Pretty

Abby Kohnin komedia voisi olla hauskempikin, mutta siinä on Amy Schumer ja kannustava asenne ulkonäköasioihin. Renee kärsii liikakiloistaan ja huonosta itsetunnostaan, kunnes kolauttaa päänsä kesken spinning-tunnin. Kun ruma ankanpoikanen alkaa nähdä itsensä kauniina joutsenena, käyvät unelmatkin pikku hiljaa toteen. Schumer ei ole Renée Zellwegerin tasoinen näyttelijä, mutta Reneekin alkaa hehkua Bridget Jonesin tapaan. (USA 2018)

Liv klo 21.00

Iron Sky The Coming Race

Ensimmäinen Iron Sky oli intomielen ja joukkorahoituksen voimannäyttö: suomalaislähtöinen scifi-komedia näytti yllättävän hyvältä ja huvitti kuunatseillaan. Rutkasti sisua ja liki 20 miljoonaa satsattiin jatko-osaan, mutta seitsemässä vuodessa vitsi ehti väljähtyä. Lara Rossin Obi on kyllä vakuuttava touhun nainen tutkiessaan Maan meininkiä ydinsodan jälkeen, mutta turhaa sakkia ja laimeita irtovitsejä on liikaa. (Suomi/Saksa 2019)

TV2 klo 22.35