Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteistä ruokaa kasvismaidoista – Näin hamppujuusto, kermainen uunipuuro, mantelisoppa, metsäpata ja sienikantsikka valmistuvat ilman eläinperäisiä tuotteita

Maistuisiko hampunsiemenistä tehty liinajuusto? Miten olisi ohrainen sienikantsikka? Kokeile näitä Itämeren maiden ruokaperinteeseen pohjautuvia reseptejä, jotka täyttävät mainiosti kaikki nykyvegaanienkin vaatimukset.

Tiesitkö, että hamppu on yksi varhaisimmista viljelykasveista Itämeren alueella? Ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi ja kulttuurintutkija Liisa Kaski kertovat painotuoreessa Perinnevegeä-kirjassaan (SKS 2021), että vanhin hampunsiemenlöytö Suomesta on 200-luvulta mutta sen siitepölyjälkiä on havaittu jo kivikautisissa löydöksissä.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 €/kk Tilaa 2 kk 14 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Forssanlehti.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi