Urheilu Forssa/Porvoo

16. kerta jäi haaveeksi – Loimibasket hiipui osallistujien vähyyteen

Loimibasket kokosi parhaimmillaan korisleirille yli 80 nuorta koripalloilijaa. Kuva: Seppo Pessinen
Loimibasket kokosi parhaimmillaan korisleirille yli 80 nuorta koripalloilijaa. Kuva: Seppo Pessinen

Vuodesta 2005 järjestetty nuorten Loimibasket-koripalloleiri on tullut tiensä päähän. Leirin järjestäjä, Forssan Koripoikien kasvatti Esa Mäki-Tulokas päätti panna pillit pussit osallistujien vähyyden takia. Kesä-heinäkuun taitteeseen suunniteltua leiriä ei enää järjestetä.

– Lopettamissyynä on yksinkertaisesti osallistujamäärä. Parhaimpina vuosina meillä oli 80–90 leiriläistä, viime vuonna reilut 15. Olisin halunnut jatkaa leirin järjestämistä, mutta näillä osallistujamäärillä kustannusrakenne tuli kestämättömäksi, kertoo Mäki-Tulokas.

Kesäinen Loimibasket ehdittiin järjestää 15 kertaa. Ensimmäinen leiri pidettiin 2005 Feeniksissä Forssassa, jonka jälkeen siirryttiin Eerikkilän urheiluopistolle Tammelaan. Vuodesta 2016 lähtien Loimibasket järjestettiin Pajulahden liikuntakeskuksessa Nastolassa.

Leirejä tullut paljon lisää

Mäki-Tulokas kertoo nauttineensa menneistä leirivuosista. Maajoukkueeseenkin yltänyt laituri halusi jakaa leirillä niitä valmennusoppeja ja lajitaitoja, mitä oli itse aikanaan Forssassa saanut.

– Kun aloitin Loimibasketin, ei kaupallisia leirejä ollut oikeastaan kuin Åland Basket, ja sitten sekin loppui. Nykyään lähes jokaisella seuralla on omat leirinsä, samoin maajoukkuepelaajilla. Kilpailu on kovaa, eikä minun nimeni taida olla enää tuttu nuorille pelaajille, toteaa Mäki-Tulokas. Hän pitää oman leirinsä kohtalosta huolimatta hyvänä kehitystä, joka mahdollistaa nuorten osallistumisen tasokkaille leireille eri puolilla maata.

Eerikkilässäkin pääsee ensi kesänä koripalloleirille, kun Feeniks Basketin järjestämä Tuukka Kotti -korisleiri saa jatkoa. 2006–2011-syntyneille tarkoitettu leiri järjestetään 12.–15. heinäkuuta.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic