Urheilu

16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat vauhtiin: Suomi aloitti hienolla voitolla Unkarista

Emilia Kilpinen pussitti viisi pistettä.
Emilia Kilpinen, kuten koko Suomen joukkuekin, aloitti 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat mallikkaasti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Emilia Kilpinen, kuten koko Suomen joukkuekin, aloitti 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat mallikkaasti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomi nappasi maukkaan voiton 16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisojen avausottelussa torstaina Skopjessa. Suomi kaatoi aiemmin kesällä järjestettyjen Euroopan nuorten olympiafestivaalien hopeamitalisti Unkarin pistein 63–70 (40–39).

Sudenpennuilla oli avauspuoliajalla vaikeuksia puolustuksessa, mutta joukkue pysyi pelissä hyökkäyksen toimittua erinomaisesti. Kun puolustuskin alkoi pitää, käänsi Suomi EM-avauksen itselleen. Etenkin kolmas neljännes oli vahvasti Suomen.

– Ennen peliä jo puhuttiin, että mitä pidemmällä peli menee ja olemme mukana, niin sitä enemmän vastustajalla alkaa puntti tutisemaan. Viimeisen vartin oli aika luottavainen olo, että homma hoidetaan, kertoi Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä Basket.fi-sivustolle.

Henna Sandvik oli Suomen ykköstykki tehtyään 23 pistettä ja otettuaan 11 levypalloa. Kati Ollilainen kokosi 20 pistettä ja vei 14 levypalloa.

Feeniks Basketin Emilia Kilpinen pelasi ottelussa reilut seitsemän minuuttia. Hän käytti ajan tehokkaasti. Forssalainen upotti molemmat heittonsa, yhden kolmosen ja yhden kahden pisteen heiton ja teki siis viisi pistettä. Kilpinen otti myös yhden levypallon.

Suomi jatkaa EM-kisoja perjantaina, jolloin joukkue saa vastaansa hallitsevan Euroopan mestarijoukkue Italian. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

2.4.2020

Uusimmat