Urheilu Somero/Vammala

212-senttinen Nikula iskussa Forssaan: Pallolle luvassa kovaa kyytiä

Somerolaishakkurin käsi on kunnossa ja pelihalut korkealla.
VaLePassa pelaava hakkuri Aaro Nikula (oikealla) on Suomen lupaavimpia lentopalloilijoita. Kuva: Hannu Moilanen
VaLePassa pelaava hakkuri Aaro Nikula (oikealla) on Suomen lupaavimpia lentopalloilijoita. Kuva: Hannu Moilanen

212-senttinen somerolainen Aaro Nikula tunnetaan Suomen pisimpänä lentopalloilijana. Mestarijoukkue VaLePassa pelaava Nikula on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkää pitkää vartta.

Parikymppinen Nikula on tehnyt kovaa töitä taitojensa ja fysiikkansa kohentamiseksi. Suureksi harmikseen Someron Voiman kasvatti loukkasi kesällä kätensä ja joutui sivuun moneksi kuukaudeksi.

Käsi on jo kunnossa, mutta kaudesta tuli erilainen kuin hakkuri toivoi.

– Peukalo meni kesällä pois paikoiltaan. Kuntoutus vei aikansa ja olin kauden alun sivussa. Tammikuusta lähtien olen päässyt paremmin pelaamaan, kertoo Nikula, jolle alkukauteen osui myös varusmiespalveluksen loppuunsaattaminen.

VaLePa on voittanut viisi Suomen mestaruutta, muun muassa vuosina 2017, 2018 ja 2019.

– Kyllä se Suomen mestaruus on tavoitteena tänäkin vuonna.

Nikula pelaa joukkueessa toista kauttaan. VaLePa oli nuorelle miehelle oikea valinta, vaikka peliaikaa kovassa seurassa ei ole ehkä tullut niin paljon kuin hän olisi toivonut. Joukkueen ykköshakkuri on yli 200 A-maaottelua Suomi-paidassa pelannut Mikko Oivanen.

– Olen päässyt treenaamaan täällä ammattilaisten seurassa kaksi kertaa päivässä. Jossain heikommassa seurassa olisi pitänyt tyytyä yhteen treeniin päivässä, Nikula sanoo.

Nikula kertoo saaneensa VaLePassa lisää taitoa, tekniikkaa ja voimaa. Fysiikassa on silti parantamista.

– Matkaa on vielä.

Nikula tavoittelee vakipaikkaa miesten A-maajoukkueessa. Hän haluaa pelata seuraavan kauden myös joukkueensa ykköshakkurina. Kaksivuotinen sopimus VaLePan kanssa päättyy tähän kauteen.

– Jatkan luultavasti Suomessa, ellei ulkomailta nyt sitten tule aivan ihmeellistä tarjousta.

VaLePa pelaa ensi viikon Mestaruusliigan kotipelinsä Forssan Feeniksissä Raision Loimua vastaan. VaLePa on sarjassa kolmantena, Loimu toiseksi viimeisenä.

– On kiva päästä pelaamaan tuttuun halliin Feeniksiin. Uskon, että pelistä tulee hyvä, sillä Loimu on kova taistelemaan, kertoo pelihaluja puhkuva Nikula, joka ehti juniorina pelata myös Koijärven Kunnon riveissä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

5.4.2020