Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalonen valitsi Leijonien leiritykseen 14 olympiavoittajaa ja viisi ensikertalaista

Peräti neljätoista olympiavoittajaa on mukana, kun jääkiekon miesten maajoukkue aloittaa pääsiäisviikolla leirityksensä kohti toukokuisia MM-kotikisoja. Päävalmentaja Jukka Jalonen vie joukkueensa ensin Tanskaan, jossa Leijonat pelaa kaksi maaottelua Tanskaa vastaan 13.–14. huhtikuuta.

–  Meillä on koossa varsin kokenut ja kovatasoinen ryhmä heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Tällä on varmasti iso merkitys kisoihin valmistautumisessa, Jalonen kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Leirityksessä on useita pelaajia, joiden KHL-kausi päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Jalosen mukaan oli luontevaa, että vähälle peliajalle viime aikoina jääneet pelaajat ovat alusta asti mukana leirityksessä.

KHL-pelaajien lisäksi leirityksessä on mukana kolme pelaajaa Sveitsistä: olympiavoittajat Juuso Hietanen, Harri Pesonen ja Sami Vatanen. Loput pelaajista ovat kotimaan Liigan joukkueista, joilla pelit ovat päättyneet.

Ryhmässä on viisi A-maajoukkueen ensikertalaista. Leijona-debyyttinsä pääsevät Tanskassa tekemään puolustajat Kalle Maalahti ja Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Eemil Erholtz, Juuso Könönen ja Valtteri Ojantakanen.

–  Tällä ryhmällä aloitetaan. Tanskan jälkeen edessä on kotimaan viikko, jonne kokoonpano julkistetaan pääsiäisen aikana. Sen voimme jo kertoa, että olympiajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula liittyy mukaan joukkueeseen Joensuussa, ennakoi maajoukkueen GM Jere Lehtinen tiedotteessa.

Kolme ottelua kotijäillä ennen MM-kisoja

Leirityksen toisella viikolla Leijonat isännöi Norja-otteluita, jotka pelataan torstaina 21. huhtikuuta Joensuussa ja perjantaina 22. huhtikuuta Kuopiossa.

Leirityksen kolmannella viikolla pelataan Tshekin EHT-turnaus. Neljännen ja samalla viimeisen leiriviikon turnausisäntänä toimii Ruotsi. Suomi aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen kotimaasta, sillä turnauksen avausottelu Suomi–Sveitsi pelataan Tampereella tulevassa MM-kisakaukalossa torstaina 5. toukokuuta.

MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.–29. toukokuuta. Leijonat pelaa ottelunsa Tampereella.