Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen teki paluun NBA-parketeille, Bulls kärsi vierastappion

Lauri Markkanen on tehnyt paluun tositoimiin koripalloliiga NBA:ssa puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Chicago Bulls hävisi Markkasen paluuottelun Minnesota Timberwolvesin vieraana 108–115.

Markkanen joutui sairauslomalle tammikuun lopulla lantiolihaksen rasitusvamman takia. Hän aloitti kevyen harjoittelun Bullsin kanssa viime viikolla.

Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kertoi ennen Markkasen paluuottelua, että toivoi suomalaisen pelaavan täysillä.

–  Pelaa kovaa. Ota levypalloja. Puolusta, Boylen sanoi NBC:n mukaan.

–  Haluan että hän kilpailee kovalla tasolla, ja niin hän varmasti tekeekin. Kaikki muu kyllä loksahtaa kohdalleen.

Boylen oli luvannut peluuttaa Markkasta maltillisesti, ja näin hän tekikin. Suomalaispelaaja sai peliaikaa vajaat 21 minuuttia.

Alku oli ruosteinen, Markkanen jäi avausneljänneksellä ilman pisteitä. Sen jälkeen hän sai kuitenkin pelinsä rullaamaan paremmin.

Markkanen nakutti yhteensä 13 pistettä ja otti neljä levypalloa. Hän upotti yhden kolmosen neljällä yrityksellä.

Bullsin paras pistemies oli 26 pisteellä Coby White. Chicagon ykköstykki Zach LaVine oli yhä sivussa loukkaantumisen takia.

Chicagolta huono toinen puolisko

Tappio on Chicagolle karvas, sillä länsilohkon häntäpään joukkueisiin kuuluva Minnesota olisi ollut täysin voitettavissa.

Chicago johtikin ottelua suurimman osan alkupuoliskosta, mutta kotijoukkue meni johtoon kolmannen neljänneksen alussa eikä enää luopunut johtoasemastaan.

Minnesota kävi parhaimmillaan 14 pisteen johdossa. Bulls kiri loppuminuuteilla viiden pisteen päähän, mutta kiri jäi tyngäksi.

Timberwolvesin paras pistemies oli Malik Beasley, joka teki 24 pistettä.

Chicago on itälohkossa sijalla 11, ja sen pudotuspelimahdollisuudet ovat hyvin ohuet.