Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Patrik Laineella hankala avaus uudessa seurassa: "En selittele, en ollut sillä tasolla, millä minun on oltava"

Jesse Puljujärvelle hymyä huulille kahden maalin myötä.

Patrik Laineen uusi ura NHL-jääkiekkoliigassa alkoi pisteettömästi, kun Laineen tammikuussa hankkinut Columbus Blue Jackets hävisi ja suomalaistykki ei kerännyt odotetussa Jacket-debyytissään tehoja. Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä nähtiin toki suomalaisiloakin, kun Jesse Puljujärvi avasi kauden maalitilinsä kahdella osumalla.

Laineen Columbus taipui kotihallissaan 3–6-tappioon Dallas Starsille, ja Laine kirjasi tilastoihin kaksi laukausta, kaksi miinusmerkintää ja vajaat 21 minuuttia jääaikaa. Debyytti jäi jälkeen Laineen Winnipeg-avauksesta lokakuussa 2016, tuolloin tuore NHL-suomalainen tehoili maalin ja syötön Jetsin voittaessa Carolinan.

–  Hankalaa oli alussa, jalat eivät vain ihan olleet paikalla. Eikä varsinkaan pääkoppa, eivätkä kädet. Ja totta kai uusi systeemi ja uudet pelikaveritkin… Mutta en selittele, en ollut sillä tasolla, millä minun on oltava, jotta joukkue voittaisi, Laine soimaili iltaansa.

Laine toivoo, että kroppa ja pää ovat jo paikallaan, kun Jackets kohtaa Dallasin uudelleen perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

–  Minulla oli yksi aamujää (ennen debyyttiä), siinä kaikki. Ei mikään ideaalitilanne, mutta näillä mennään nyt, Winnipegissä loukkaantumisen takia pelejä missannut ja Columbuksessa koronakaranteeniin jäänyt Laine totesi ja odotti jo innolla keskiviikon treenejä ja videosulkeisia.

Vaikka Laineella olikin ruostetta menossaan, Columbuksen valmentaja John Tortorella näki hyvääkin uuden tähtensä debyytissä.

–  Vaikka hän kaipaakin enemmän laukauksia, hän kyllä osaa syöttää. Se nähtiin jo, eikä hän pelkää luoda peliä ahtaissakaan paikoissa. Ja hän pelasi päälle 20 minuuttia, ja sen hän saa jatkossakin. Sillä saamme hänet sopeutettua jonkinlaiseen pelikuntoon ja -vireeseen.

Laineen laukauksista usea pysähtyi Dallasin puolustukseen, ja mies itse kaipaa, kuten valmentajakin arvioi, enemmän kuteja.

–  Luulen, että syöttelin liikaa. Mutta se tulee siitä, että olet uudessa joukkueessa ja haluat olla hyvä jätkä etkä vain aina lauo itse. Joskus on oltava itsekäs ja toimitettava kiekko verkkoon, 140 NHL-maalin mies päätti.

”Onhan tässä mennyt muutama matsi”

Edmontoniin täksi kaudeksi palannut Puljujärvi oli hymyssä suin Oilersin voitettua liigajumbo Ottawa Senatorsin 4–2. Nimi oli NHL-maalitilastoissa ensimmäisen kerran sitten tammikuun alun 2019, ja kahden maalin saldo komeili tilastoissa vasta toisen kerran NHL-uralla (aiempi tuli joulukuussa 2017 Calgarya vastaan).

–  Hyvältä tuntuu saada ensimmäiset maalit, onhan tässä mennyt muutama matsi ilman maalia, Puljujärvi myhäili Oilersin Twitter-tilillä.

Oilersin päävalmentaja Dave Tippett on valanut positiivisuutta ja itseluottamusta nuoreen suomalaishyökkääjään, ja nyt tehoissakin näkynyt edistys ilahdutti luotsia.

–  Olen puhunut hänen kanssaan paljon, hän on niin hyvä jätkä kaiken kaikkiaan. Oli hienoa nähdä hänen tekevän pari ja saavan ison hymyn kasvoilleen, Tippett sanoi.