Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoliitto on solminut jatkosopimuksen Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen kanssa

Jukka Jalonen jatkaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana myös ensi kauden jälkeen, kertoo Jääkiekkoliitto tiedotteessaan. Jalosen jatkosopimus yltää vuoden 2023 MM-kisoihin saakka ja sisältää option kaudesta 2023–2024.

Jalosen aiemman sopimuksen oli määrä päättyä ensi kevään MM-kisoihin, jotka pelataan Tampereella ja Helsingissä.

–  Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, 58-vuotias Jalonen kiitteli tiedotteessa.

–  Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsi solmitusta jatkosopimuksesta, johon sisältyy edellisen sopimuksen tavoin NHL-pykälä.

–  Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen, Nummela sanoi.

–  Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden, jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela tähdensi.

Riihimäeltä kotoisin oleva Jalonen on toiminut Leijonien päävalmentajana vuosina 2009–13 ja uudelleen syksystä 2018 alkaen. Leijonat saavutti Jalosen johdolla MM-kultaa vuosina 2011 ja 2019 sekä MM-hopeaa puolitoista viikkoa sitten päättyneissä Riian MM-kisoissa.

Jalosen ansiolistalta löytyy lisäksi Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen kanssa voitettu MM-kulta vuodelta 2016, olympiapronssi vuodelta 2010 sekä liigamestaruus HPK:sta keväältä 2006.