Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Christian Eriksen saa rytmihäiriötahdistimen

Jalkapalloilija Christian Eriksen saa rytmihäiriötahdistimen, kertoo Tanskan jalkapalloliitto Twitterissä. Tanskan maajoukkueen lääkärin Morten Boesenin mukaan tahdistin on välttämätön ja Eriksen on hyväksynyt tahdistimen asennuksen.

–  Christianille on tehty erilaisia sydäntutkimuksia, ja olemme päättäneet, että hän tarvitsee ICD-tahdistimen. Tämä laite on välttämätön rytmihäiriöistä johtuvan sydänpysähdyksen jälkeen, Boesen sanoo.

Eriksen lyyhistyi sydänpysähdyksen seurauksena kentän pintaan viime lauantaina Kööpenhaminassa pelatun Tanskan ja Suomen EM-kisaottelun aikana. Interin keskikenttäpelaaja on kertonut tällä viikolla olevansa hyvässä kunnossa.

–  Christian on hyväksynyt tämän ratkaisun, jonka ovat vahvistaneet myös kansalliset ja kansainväliset asiantuntijat. He kaikki suosittelevat samaa hoitokeinoa, Boesen jatkoi ja toivoi ihmisten antavan rauhaa Eriksenille ja hänen perheelleen.

Sydänliiton mukaan rytmihäiriötahdistin tunnistaa sydämen vaarallisen rytmihäiriön ja tuottaa voimakkaan sähköimpulssin, joka pysäyttää rytmihäiriön. Tahdistin asennetaan ihon alle vasemman solisluun alapuolelle.

Tanskan jalkapalloliitto ei kertonut, milloin tahdistimen asennus tehdään. Vielä ei ole myöskään tiedossa, voiko Eriksen jatkaa jalkapallouraansa.