Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IIHF:ltä odotettu vahvistus: Nuorten MM-kilpailut keskeytetään – "Oli vaikea katsoa pelaajia, kun piti kertoa, että maajoukkueura päättyi näin"

Nuorten jääkiekon MM-turnauksen jatkoa pohditaan seuraavan kuukauden ajan, kertoo kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif.

IIHF:n tiedotustilaisuudessa puhuneen Tardifin mukaan kisoja ei pystyttäisi järjestämään ennen aikuisten jääkiekon MM-kisoja toukokuussa. Tardiff väläyttääkin mahdollisiksi ajankohdiksi kesäkuukausia.

Tardif painottaa, ettei jääkiekkoliitto aio antaa periksi ja että nuoret pelaajat ansaitsevat tärkeän turnauksensa.

IIHF kertoi eilisiltana Suomen aikaa, että jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kilpailut keskeytetään Kanadassa. Taustalla olivat koronavirustartunnat, joita löytyi ainakin Yhdysvaltojen, Tshekin ja Venäjän joukkueista. Tartuntojen takia useita otteluita piti jo perua.

–  Kyllähän se tuli kovana shokkina. Itselläkin on vielä tunteet pinnassa. Vaikea oli katsoa noita 02-ikäluokan pelaajia, kun piti kertoa, että heidän nuorten maajoukkueura päättyi näin, Kanadasta tavoitettu Suomen nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoi eilisiltana puhelimitse STT:lle.

Suomi voitti molemmat ottelunsa, joissa Nuoret Leijonat pääsi pelaamaan.