Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä luottaa suunnitelmaansa

Lämsä ei naulannut vielä päätöstä ykkösmaalivahdista. Slovakiasta voiton torjunut Jani Lampinen hymyili uteluille.

Suomen 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajien ilmeet olivat vapautuneet tiistaina Slovakiasta otetun 5–2-voiton jälkeen. Voitto pyyhki mielestä maanantaisen MM-avauksen 2–3-tappion Sveitsille, mutta jätti ilmaan myös kysymyksiä.

Aku Koskenvuo ei pettänyt Sveitsiä vastaan, mutta 24 kertaa torjunut maalivahti kalpeni vertailussa Slovakia-ottelun torjuneelle Jani Lampiselle. Mestiksen Kiekko-Espoossa kumilimppuja seurajoukkuetasolla pysäyttävä Lampinen torjui maajoukkuepaidassa 22 Slovakian laukausta ja antautui kahdesti alivoimalla.

Kumpi maalivahti pelaa seuraavan ottelun, kun Suomi kohtaa torstaina Latvian?

– Meillä on ollut suunnitelma harjoitusotteluihin ennen turnausta, ja meillä on ollut suunnitelma näihin kahteen ensimmäiseen (MM-kilpailujen) otteluun. Tänään ja huomenna mietimme asiaa, ja katsotaan kenen kanssa tulemme ulos seuraavaan otteluun, päävalmentaja Tomi Lämsä kertoi STT:lle voiton jälkeen.

Mietintäaikaa todella riittää, koska Kanadan Monctonissa Suomen ja Slovakian ottelu päättyi tiistaina varhain iltapäivällä. Torstaina edessä on jälleen "lounasottelu", joka alkaa Suomen aikaa kello 18. Monctonissa kello on kuusi tuntia jäljessä.

Oppia Kanada-ottelusta

Lampinen toteutti Lämsän suunnitelmaa hyvin jo harjoitusottelussa, vaikka Kanada oli vahvempi 5–3. Hän torjui 40 laukausta. Koskenvuo torjui 16 laukausta harjoitusottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Tuolloin Suomi hävisi 2–5.

– Kanada-peli meni tosi hyvin. Ottelussa oli paljon pahoja paikkoja, sellaisia pienen kaukalon opettavia tilanteita. Niistä tuli paljon itsevarmuutta, varsinkin maalilleajoihin ja pienemmän kulman laukauksiin, Lampinen sanoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Slovakiaa vastaan hän sai apuja kenttäpelaajilta.

– Oli tosi hyvä matsi. Sellainen rauhallinen ja aika varma, kiekot eivät juuri pomppineet. Tein pari isoa torjuntaa, jotka toivat hyvin itseluottamusta.

– Joukkueemme pelasi tosi hyvin. Slovakia ei juuri päässyt tulemaan maalille, box out -pelaaminen oli hyvää ja pakotimme heidät ampumaan kulmista. Se helpotti paljon peliäni.

TV5:n haastattelussa ottelun jälkeen Lampinen hymyili uteluille ykkösmaalivahdin aseman vakioitumisesta.

– Mennään päivä kerrallaan. Sitten nähdään, kumpi on maalilla.