Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkasen joukkue voitti NBA:n tähdistöottelun – Markkanen pelasi ottelussa lähes 26 minuuttia

Koripallon NBA:n tähdistöottelu on päättynyt Giannis Antetokounmpon joukkueen voittoon pistein 184–175. Lauri Markkanen pelasi Antetokounmpon joukkueessa.

Markkanen pelasi ottelussa lähes 26 minuuttia, heitti 13 pistettä ja rohmusi seitsemän levypalloa. Markkasen heittoprosentti oli 46,2. Suomalainen onnistui viidessä kahden pisteen heittoyrityksessään ja yhdessä kolmen pisteen yrityksessä.

Ottelun pistekuningas oli Markkasen kanssa samassa joukkueessa pelannut Jayson Tatum, joka upotti peräti 55 pistettä.

Ottelu pelattiin poikkeavalla säännöllä

Joukkueet valittiin siten, että Antetokounmpo ja toisen joukkueen kapteeni LeBron James valitsivat vuorotellen pelaajat. Kahdeksasta muusta avauskokoonpanon pelaajasta Markkanen valittiin viimeisenä.

Markkasen joukkueen kapteeni Antetokounmpo pelasi ottelussa vain 20 sekuntia. Kreikkalaispelaajan oikea käsi oli vahvasti teipattu, ja hän ennakoi ennen ottelua, ettei pelaa kovin paljoa.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisella tavalla, sillä kolmen neljänneksen jälkeen ottelun pelikello pysäytettiin. Viimeisen neljänneksen kesto määriteltiin siten, että kolmannen neljänneksen jälkeen tilanne oli Antetokounmpon joukkueen hyväksi 158–141 ja siihen lisättiin 24 pistettä eli 182 pistettä. Kun toinen joukkue saavuttaa 182 pistettä, ottelu päättyy.

Ottelu päättyi Antetokounmpon joukkueen Damian Lillardin onnistuneeseen kolmen pisteen heittoon, kun tilanne oli 181–175 ennen Lillardin heittoa.

Tähdistöottelu pelattiin Markkasen seurajoukkueen Utah Jazzin kotihallissa Salt Lake Cityssä.