Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Planican sprinttirata koettelee kilpailijoita äärimmäisen monipuolisesti – MM-rata vaatii kuntoa, vauhtia, tekniikkaa, laskutaitoa ja kaikkea tasapuolisesti

Suomalaiset naissprintterit kehuivat Planican MM-kisojen aattona vuolaasti ensimmäisen loppukilpailupäivän hiihtolatua. Sprinttirata on pitkä ja muutenkin vaativa, ja se kuormittaa hiihtäjiä poikkeuksellisen monipuolisesti.

– Ensimmäinen kolmasosa reitistä on tosi helppo, ja siinä on iso hyöty peesistä. Sitä seuraa työjakso, joka on pisin, mitä tällä kaudella on perinteisen sprintissä nähty, maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen vahvisti naisten arviot Planican hiihtostadionilla.

Ratkaisevia kohtia ovat nousuosuuden kaksi mutkaa, hevosenkenkä nousun päällä ja lopun laskuosuuden laajempi hevosenkenkä.

– Nousuosuuden mutkissa porukka haluaa edetä lyhintä mahdollista reittiä. Hevosenkengässä mäen päällä porukka venyy pitkäksi jonoksi, vaikka siihen tultaisiin aika yhtä aikaa. Siinä ei ole tarkoitus olla viimeisenä, Oksanen tarkensi.

Rata koettelee hiihtäjiä kokonaisvaltaisesti.

– Rata vaatii hyvää kuntoa, kovaa vauhtia, hyvää tekniikkaa ja taitavaa laskemista. Ihan kaikkea ja tasapuolisesti, Oksanen vahvisti.

Sprintin aika-ajot alkavat kello 13 Suomen aikaa ja erävaihe kello 15.30.

Naisten sprinttijoukkueessa kilpailevat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä ja Johanna Matintalo. Miesten joukkueessa hiihtävät Ville Ahonen, Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Naisten mäkikilpailu alkaa kello 18. Suomea edustaa kilpailussa Jenny Rautionaho.