Urheilu

Urheiluväki näyttää esimerkkiä muulle kansalle - "Lähes kaikilla katsojilla oli maski kasvoillaan"

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Viikonlopun työvuoro urheilutoimituksessa johdatti toimittajan jäähalliin, salibandyhalliin ja Feeniksiin nyrkkeilyn sekä koripallon merkeissä. Tietokoneen tai television välityksellä tuli seurattua koripalloa Kouvolasta ja tennistä Ranskasta.

Yhteistä kaikille tapahtumille oli, että lähes kaikilla katsojilla oli maski kasvoillaan. Jääkiekko- ja salibandyliitto edellyttävät seuroilta, että jokaisella katsojalla on kasvomaski. Koripallo- ja nyrkkeilyliitolta määräyksiä ei ole tainnut tulla, mutta ohjeistuksia kyllä ja muistutus siitä, että seuroilla on vastuunsa.

Matkalla pelistä toimitukseen poikkesin kaupassa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kaupassa oli väkeä kuin Kooveen maalilla. Maskeja oli ilmestynyt huomattavan monille kasvoille, kun vertaa parin viikon takaiseen tilanteeseen. Sunnuntaina kaupassa oli hiljaisempaa, mutta prosentuaalisesti maskeja näkyi vielä enemmän. Silti oltiin kaukana niistä luvuista, joita urheilutapahtumissa näkyi.

Tuli ajatus, että urheiluväki ottaa suositukset tosissaan ja toivoo, ettei pelejä tai tapahtumia laiteta tauolle ainakaan sen takia, että joku joukkotartuttaisi kanssakulkijoita urheilutapahtumissa. Halutaan toimia vastuullisesti siitäkin huolimatta, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) keväiset ja tämän viikon puheet hämmentävät ainakin heitä, jotka eivät ajattele maailmaa politiikka edellä. Tai että tänään saattaa asiantuntijataho kertoa, ettei maskeista ole hyötyä, huomenna toinen asiantuntijataho, että niistä on hyötyä.

Kulttuuritapahtumissa en ole viime aikoina poikennut, mutta oletan ja toivon, että sielläkin kansa toimii mieluummin ylivarovaisesti ja pitää maskeja, kuin ottaa turhia riskejä.

Koronasta voi ja saa olla montaa mieltä. Joku pelkää liikaakin, joku pitää sitä tavallisena kausiflunssana. Itselleni ei ole vielä selvinnyt, onko se kevät- ja vai syyskausiflunssa.

Miksi me menemme urheilutapahtumaan maski kasvoilla, mutta painelemme kauppaan ilman maskia? Kuten presidentti Sauli Niinistö totesi, jaksoimme kevään, jaksakaamme syksykin. Ei se nyt sen vaikeampaa ole, vaikka saattaakin turhauttaa.

Kirjoittaja on Forssan Lehden toimittaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic