Urheilu Forssa

A-divisioonan suosikki päihitti FoKoPon harjoituspelissä

Bisons haki voiton Feeniksistä.
FoKoPon uusi amerikkalaispeluri Demetrius Houston liikkui ja lensi näyttävästi, mutta teho jäi vielä vajavaiseksi. Kuva: Tapio Tuomela
FoKoPon uusi amerikkalaispeluri Demetrius Houston liikkui ja lensi näyttävästi, mutta teho jäi vielä vajavaiseksi. Kuva: Tapio Tuomela

A-divisioonan suurimmaksi suosikiksi arvioitu Loimaan Bisons haki FoKoPosta 104-83 (46-41) voiton Feeniksissä pelatusta harjoituspelistä.

Vuosi sitten FoKoPo voitti vastaavassa kaudenaluspelissä Bisonsin, mutta nyt ei yllätystä syntynyt.

FoKoPo johti vielä toisen neljänneksen lopulla, mutta Bisons repäisi kolmannella jaksolla 16 pisteen johdon eikä päästänyt FoKoPoa enää lähemmäs.

 

Pelin korikunkuksi kohosi komeat 31 pistettä pusittanut Aku Haikonen, joka osui sekä läheltä että kaukaa.

FoKoPon amerikkalaiskaksikko Isaac Williams – Demetrius Houston teki kymmenen pistettä mieheen. Edelliskerralla Bisonsia vastaan 45 pistettä rohmunnut Williams palasi Forssaan edellisyönä eikä ollut tietysti pirteimmillään. Uusi tulokas Houston liikuttaa hyvin sekä itseään että palloa, mutta korinteko jäi vajavaiseksi. FoKoPo tarvitsee amerikkalaisiltaan parinkymmenen pisteen keskiarvoja ja Houston jäi nyt tuosta lukemasta puoliväliin. Viikko sitten Raholaa vastaan hän sai aikaan vain neljä pistettä.

FoKoPoon palannut Mupe Haji pussitti 13 pistettä ja Johan Kotavuo amerikkalaisten lailla kymmenen pinnaa.

– Kolmas jakso oli meiltä huono eikä puolustus toiminut, kun vastustaja pääsi rikkomaan sata pistettä. Kokonaisuutena tämä oli meiltä silti ihan kohtuullinen peli. Tarvitsemme vielä paljon yhteistä harjoittelua, kun joukkue nyt saatiin Williamsin tulon jälkeen kokoon, totesi FoKoPon valmentaja Petteri Molenius.

Bisonsista amerikkalaissentteri Joshua Wilchcombe nosteli 25 pistettä, Rasmus Marttinen 20 ja Ville Karvonen 16. Suomalaistunut kapteeni Matt Gibson pussitti 12 pinnaa.

 

FoKoPo pelaa viimeisen harjoituspelinsä ensi viikolla Turussa Kristikaa vastaan. A-divisioona alkaa lokakuun kuudes päivä. FL

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat