Urheilu Forssa

Aika aikaansa kutakin: Marko Vehmas jättää FoPSin toiminnanjohtajan tehtävät, uusi vetäjä haussa

FoPS Juniorit hakee uutta toiminnanjohtajaa, kun Marko Vehmas palaa hierojaksi ja valmentajaksi.
– Mitään ei jäänyt hampaankoloon, kertoo hyvillä mielin FoPSin toiminnanjohtajan pestin jättävä Marko Vehmas. Kuva: Lassi Puhtimäki
– Mitään ei jäänyt hampaankoloon, kertoo hyvillä mielin FoPSin toiminnanjohtajan pestin jättävä Marko Vehmas. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoPS Juniorit hakee uutta toiminnanjohtajaa. Tehtävää yli kymmenen vuotta hoitanut tammelalainen Marko Vehmas palaa lomiensa jälkeen tuttuihin valmennus- ja hierontatöihin, joten FoPS etsii hänen tilalleen uutta henkilöä.

FoPS Junioreiden puheenjohtajan Antti Lindvallin mukaan hakusessa on ulospäin suuntautunut ja yhteistyökykyinen toimija. Talousasioiden, viestinnän ja markkinoinnin pitää olla myös tehtävään mielivällä hallussa.

– Marko on tehnyt seuran eteen pitkän ja hyvän työn, olemme hänelle kiitollisia. Nyt kun vetäjä vaihtuu, seuralla on taas tilaisuus uudistumiseen, Lindvall toteaa.

Toiminnanjohtajan paikka on herättänyt kiinnostusta.

– Olemme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka paljon tehtävään on ollut kiinnostusta. Joukossa on ihan tekijänimiä, Lindvall sanoo.

Hakuaikaa on perjantaihin saakka. Paikka pyritään täyttämään ripeästi, sillä uusi kausi painaa jo päälle.

– Kyllä uuden nimen pitäisi olla elokuun alkuun mennessä.

Kehittämisen paikka

FoPS Juniorit on noin 400 jäsenen jääkiekko- ja ringetteseura. Perinteikäs FoPS on valmis kehittämään toimintaansa, jotta se menestyy myös koronan tuomissa haasteissa.

– Tarkoituksenamme on olla jatkossakin houkutteleva ja kehittyvä kahden lajin seura, joka tarjoaa laadukasta harrastustoimintaa ja kilpaurheilijoille kehittävän pelaajapolun. Yhteistyötä voidaan vielä syventää FPS:n edustuksen suuntaan, sillä tavoitteena on, että FPS pysyy Mestiksessä, Lindvall kertoo.

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluu paljon pakollisia paperitöitä, mutta tehtävää pystyy myös muokkaamaan omanlaisekseen. Lindvall pitää uuden toiminnanjohtajan ehkä törkeimpänä ominaisuutena sitä, että hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

– Vuorovaikutustaitoja pitää löytyä. Tässä täytyy pärjätä niin lasten, vanhempien kuin yhteistyötahojen kanssa.

Uudet vanhat haasteet

Pitkään tehtävää hoitanut Marko Vehmas suuntaa uusiin haasteisiin, tai paremminkin palaa vanhoihin tuttuihin.

– Olen vetänyt seuraa melkein 11 vuotta. Nyt on sopiva aika suunnata tekemään taas omia juttuja, sillä moni on kysellyt minulta hieronta-ajoista ja valmennusjutuista, kotiinsa Tammelaan hierontatilat remontoinut Vehmas sanoo.

Vehmas sanoo jättävänsä FoPS:n hyvillä mielin.

– Aika aikaansa kutakin. Nyt kun on 50 mittarissa, on hyvä tehdä jotain sellaista, jossa pystyy vaikuttamaan omaan ajankäyttöönsä. Toiminnanjohtajana päivät venyivät usein aamusta iltaan, vaikka rauhallisempiakin jaksoja mahtui mukaan. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic