Urheilu Tammela

Aika-ajo pistää polkijan yrittämään parastaan: "Tuntuu niin pahalta, että tuntuu jo hyvältä"

Sukulan tempo kokoaa pyöräilyn ystävät testaamaan rajojaan.
Ari Ilola lähdössä liikkeelle. Perässä vuoroaan odottavat Anssi Reunanen, Jouko Peipinen, Ossi Tikkanen, Jorma Lehtimäki ja Johannes Leppänen. Aikaa ottaa Pekka Hellsten. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ari Ilola lähdössä liikkeelle. Perässä vuoroaan odottavat Anssi Reunanen, Jouko Peipinen, Ossi Tikkanen, Jorma Lehtimäki ja Johannes Leppänen. Aikaa ottaa Pekka Hellsten. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelassa ja Jokioisilla on tämän kesän poljettu viikoittain Sukulan tempoa. Viikkotempo kokoaa reipasvauhtiset pyöräilijät testaamaan kuntoaan ja vauhtiaan keskiviikkoisin Sukulantielle.

Reilun kymmenen kilometrin mittaisessa aika-ajossa poljetaan lähdöstä maaliin niin paljon kuin jäsenistä irtoaa. Rypistys ei ole pitkä, mutta se on raju.

– Tämä tempo sopii minulle erittäin hyvin, koska lähes kaikki muu harjoitteluni on pitkäkestoista, eikä siinä syke nouse kovin korkealle. Tästä kun lähtee täysillä liikkeelle, syke on lähes maksimissa jo ensimmäisessä mäessä. Itsekseen treenatessa ei niin kovaa jaksa polkea, tässä saa enemmän irti, kun kaveri on kohta tulossa takana, kertoo monipuolisesti liikkuva Kalevan kiertäjä Ari Ilola Ypäjältä.

 

Idea Sukulan viikkotempoon tuli aiemminkin pyöräilytapahtumia järjestäneeltä forssalaiselta Johannes Leppäseltä. Toukokuussa alkanut aika-ajo on koonnut polkijoita vaihtelevasti, parhaimmillaan on ollut mukana 6–7 pyöräilijää.

Selvää on, että enemmänkin väkeä mahtuu mukaan.

– Kun tuolla teillä liikkuu, pyöräilyn harrastajia näkyy paljon. Niiden houkuttelu tällaisiin tapahtumiin on kuitenkin kovan työn takana, Leppänen huokaa.

Sukulan tempoon on helppo tulla, sillä se on matalan kynnyksen tapahtuma. Forssan Salaman suojissa pyörivään maksuttomaan harjoituskisaan ovat kaikki tervetulleita.

Aina samanmittaisella kympin lenkillä on helppo seurata kuntonsa kehittymistä. Ja kovan rutistuksen päälle on mukava vetää kevyt yhteislenkki.

– Tempo tuntuu niin pahalta, että tuntuu ihan hyvältä. Kisan jälkeen tulee tosi mukava olo, Leppänen tietää.

 

Seuraava Sukulan tempo ajetaan jo tänään keskiviikkona. Lähtö on Sukulantie 301 kohdalla. Siitä ajetaan Murronkulmantielle ja takaisin. Lähtö on kello 18. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic