Urheilu Forssa

Ailahtelevalle Alulle kolmas tappio putkeen: Heittopeli toimi, mutta syötöt karkailivat vastustajalle

Catz haki pinnat Forssasta ja nousi Alun ohi kolmanneksi naisten Korisliigassa.
Anni Mäkitalo pyöritti peliä ja heitti 16 pistettä, mutta se ei riittänyt auttamaan Alkua voittoon Catzista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Anni Mäkitalo pyöritti peliä ja heitti 16 pistettä, mutta se ei riittänyt auttamaan Alkua voittoon Catzista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku putosi naisten Korisliigassa pykälän neljänneksi, kun tasapisteissä forssalaisjoukkueen kanssa ollut Catz haki sunnuntaina voiton Feeniksistä lukemin 86–97 (50–54). Alulla oli ottelussa hetkensä, mutta tasaisen laadukkaasti läpi ottelun pelannut Catz oli huolellisempi ja ansaitsi voittonsa.

– Olen tosi ylpeä siitä, miten joukkueemme tänään pelasi. Pelissä oli paljon hyviä asioita. Kauden alussa teimme ottelussa keskimäärin 63 pistettä, viime otteluissa olemme pystyneet paljon parempiin lukemiin. Hyökkäys on aivan eri tasolla kuin kauden alussa, totesi kolmannen ottelunsa putkeen voittanen lappeenrantalaisryhmän valmentaja Mika Haakana.

Alulle tappio oli liigassa sen sijaan kolmas peräkkäinen. Vastassa on ollut hyviä joukkueita, mutta Alun peli ei ole aivan loksahtanut kohdilleen. Sunnuntaina joukkue heitti hyvin, mutta sortui lepsuun puolustukseen ja liikoihin menetyksiin.

– Meillä oli puolustuspäässä pieniä kommunikointiongelmia ja hidasta reagointia, mistä Catz pääsi rokottamaan, totesi Alun luotsi Risto-Matti Rousku ja myönsi, että puolustuksessa on jatkoa ajatellen parannettavaa.

Catz oli sunnuntaina niskan päällä alusta asti. Joukkue heitti tarkasti, mutta niin teki Alkukin, joka pysyi pelissä mukana hyvin upottamillaan kolmen pisteen heitoilla. Ottelun avauspuoliskolla Alku pussitti kolmosensa lähes 70 prosentin tarkkuudella.

Alku nousi tasoihin kolmannen jakson alussa pisteissä 54–54, mutta juuri kun kotijoukkueella olisi ollut paikka nykäistä, se sortui muutamaan harhasyöttöön, joista Catz rankaisi armotta nopeilla hyökkäyksillä.

Catz paineli lopullisesti karkuun päätösjaksolla. Alku yritti nousua kolmosilla, mutta ne eivät enää uponneet kuten ottelun alkupuolella.

– Heittoprosentit olivat joukkueilla lähes samoja. Me voitimme levyrit, mutta Catz piti paremmin huolta pallosta. Catz pääsi tekemään helppoja koreja meidän menestyksistämme, tiivisti Alun sentteri Taru Tuukkanen ottelun avainkohdat.

Catzin tehoista vastasi lähes kokonaisuudessaan aloitusviisikko, joka teki joukkueen 97 pisteestä 95. Pätevä jenkkitrio heitti 64 pinnaa ja sitä täydensi kaksikko Roosa Kososen-Tuulia Timo 31 pisteellään.

Alun tehot jakaantuivat tasaisemmin, ykköstykki oli Tuukkanen 26 pisteellään ja 11 levypallolla. Laituri Delaney Bruce kokosi myös ovat lukemat 24/11.

Alulta puuttui kokoonpanosta harjoituksissa tärskyn päähänsä saanut Meral Bedretdin ja polvitoipilas Henna Salomaa. Puheisiin nousseen toisen amerikkalaispelaajan hankinnasta ei ole tehty ratkaisua.

Alku seuraava sarjapeli on ensi lauantaina Helsingissä HBA-Märskyä vastaan. Sitä ennen Alku kohtaa torstaina Suomen cupin välierässä Peli-Karhut Kotkassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic