Urheilu Forssa

Aleksi Suominen nousee Alussa oppivuoden jälkeen kakkosesta ykköseksi

Forssalaiskasvatti siirtyy naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi.
Aleksi Suominen siirtyy Alun naisten korisliigajoukkueessa apuvalmentajan roolista päävalmentajan paikalle. Kuva: Pasi Rakkolainen
Aleksi Suominen siirtyy Alun naisten korisliigajoukkueessa apuvalmentajan roolista päävalmentajan paikalle. Kuva: Pasi Rakkolainen

Alun naisten korisliigajoukkue saa forssalaiskasvatin uudeksi päävalmentajakseen, kun Aleksi Suominen siirtyy Alussa kakkosvalmentajan paikalta ensi kauden ykköskoutsiksi.

Suominen palasi vuosi sitten Forssaan BC Nokian naisten 1. divisioonajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Suominen on FoKoPon juniorikasvatti, joka aloitti valmentajauransakin Forssassa.

– Valmensin ennen armeijaan lähtöäni A-poikaikäisenä FoKoPon nuorimpia junioreita, kertoo nyt 34-vuotias Suominen.

Forssalaisseurojen välissä Suominen on valmentanut Hyvinkäällä, Tampereella ja Nokialla.

– Hyvinkään Pontevassa valmensin kolme vuotta C- ja B-poikia. Sen jälkeen ura jatkui Tampereella, jossa valmensin Raholan Pyrkivässä B-poikia ja toimin myös B-divisioonaan nousseen miesten joukkueen toisena valmentajana.

Ennen Forssaan paluutaan Suominen valmensi Nokialla kolme kautta naisten 1. divisioonan joukkuetta sekä SM-sarjaa pelanneita A-tyttöjä.

Panssariprikaatin vääpeli

Suominen sai aikoinaan armeijasta myös työpaikan, sillä hän on toiminut vuodesta 2006 lähtien Parolannummella panssariprikaatissa nyt yksikön vääpelinä.

Työpaikka on Hämeenlinnassa, perheen asuinpaikka Pirkkalassa ja ”pelipaikka” siis Forssassa.

– Liikkuminen onnistui viime kaudella, joten eiköhän se onnistu nytkin, tuumii Suominen.

Alun manageri Jyrki Tulander myöntää pestanneensa vuosi sitten Suomisen ikään kuin kasvamaan päävalmentajan pestiin, joka tuli eteen nyt jo vuotta myöhemmin, kun kolme edelliskautta Alkua valmentanut Risto-Matti Rousku ryhtyi tavoittelemaan valmentajan töitä ulkomailta.

– Viime kausi opetti minulle paljon. Olen aiemmin valmentanut aikuistenkin joukkueissa vain nuoria pelaajia, mutta Alun viime kauden joukkueessa oli paljon kokemustakin etenkin Taru Tuukkasella, joka pelasi naisissa jo silloin kun itse olin vasta koulupoika. Opin viime kaudella uudenlaista ihmisten käsittelyä.

– Alkuun oli helppo ja kiva tulla ja täällä on myös helppo jatkaa. Risto-Matti kehitti seuraa tosi paljon ja Jyrkin kanssa he ovat luoneet Alkuun erinomaiset standardit ja harjoittelukulttuurin. Itse sain viime kauden kuluessa enenevässä määrin valmennusvastuuta, Suominen kertoo.

Jokainen valmentaja haluaa joukkueensa pelaavan oman näköistä peliä, niin Suominenkin.

– Haluan että pidämme edelleen vauhtia ja että olemme viisaita pallon kanssa. Toivottavasti joukkueessa on yhtä fiksuja pelaajia kuin viime kaudella.

”Meillä on yhä halu menestyä”

Alun valmentajarulettia suunnitellusti pyöräyttänyt Tulander on tyytyväinen tuoreeseen valmentajasopimukseen, jonka jälkeen käynnistyvät pelaajien sopimusneuvottelut.

– Haluaisimme pitää viime kauden pelaajamme, mutta se ei ole ehkä täysin mahdollista. Meillä on yhä myös halu menestyä ja joukkue kootaan sen mukaisesti, Tulander sanoo.

Managerin mukaan Alulta tulee pelaajauutisia jo lähiaikoina ja juhannukseen mennessä myös joukkueen runko pitäisi olla koossa.

Alku käynnistää uuden kauden harjoittelun heinäkuun alussa, kun juhannusviikolla remonttiin menevä Feeniks avautuu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic