Urheilu Forssa

Alkaa näyttää hyvältä: FoSu sai voimaa ja tehoja hyökkäykseen

Kokenut nelikko tärkeä lenkki muuten nuoressa joukkueessa.
Taitava ja tehokas Kalle Laukkanen tuo maalivainua FoSun hyökkäykseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Taitava ja tehokas Kalle Laukkanen tuo maalivainua FoSun hyökkäykseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ensi kuussa alkavaan Suomisarjaan valmistautuva FoSu sai tehoja ja kokemusta hyökkäykseensä, kun se teki alkavaa kautta koskevat sopimukset Kalle Laukkasen, Ville Salomäen, Markus Lintulan ja Valtteri Heikkosen kanssa.

– Nämä ovat meille erittäin tärkeitä pelaajia. Meillä on muuten hyvin nuori joukkue, joten on tärkeää, että saimme myös näitä kokeneempia kavereita joukkueeseen, FoSun valmentaja Ville Into toteaa.

FoSun kapteeninakin toiminut Markus Lintula on vuosikausia ollut Suupparien avainpelaajia.

– Markus on pitkän linjan pelaaja, joka tuo järkevyyttä ja esimerkin voimaa joukkueeseen. Taitava pelaaja ja tärkeä kiinnitys meille, Into luonnehtii.

Ville Salomäen viime kausi oli vammojen takia rikkonainen, jonka takia peliaika jäi tavallista vähäisemmäksi. Aina loppuun asti yrittävältä kärkimieheltä voidaan odottaa paljon tällä kaudella.

– Ville on nyt kunnossa ja saanut lisää massaa kroppaansa, kertoo Into.

Kalle Laukkanen on pitkään ollut FoSun tehomiehiä. Viime kaudella Laukkanen mätti 2. divisioonassa 14 pelissä 26 maalia, kautta aiemmin 18 ottelussa 31 maalia.

– Laukkanen tuo hyökkäykseemme arsenaalia. Hän ei ole kuitenkaan pelkkä maalintekijä, vaan osallistuu aktiivisesti myös puolustuspelaamiseen.

Valtteri Heikkonen on joukkueen paluumuuttajia. Opiskelut Vaasassa ovat hänellä niin hyvällä mallilla, että pelaaminen ja harjoittelu Forssassa onnistuvat taitavalta hyökkääjältä hyvin opiskelun ohessa.

Vielä muutama pelaaja lisää

FoSulla on nyt koossa 21 pelaajasopimusta. 2–3 pelaajan kanssa neuvottelut ensi kaudesta ovat vielä kesken ja pari pelaajaa on try outilla antamassa näyttöjä valmennukselle.

– Meiltä lähti viime kauden ykkös- ja kakkoskentästä hyviä pelimiehiä, joten oli tärkeää, että saimme kiinnitettyä kokeneen nelikon. Tilanne näyttää nyt ihan hyvältä, ja neuvottelut jatkuvat vielä muutaman pelaajan kanssa, Into kertoo.

Lähtijöillä on Into viittaa muun muassa Viljo Hautalaan, Saku Kartanoon ja Matti Mertaseen sekä lopettaneeseen Tommi Mäkiseen ja loukkaantuneeseen Leevi Kainulaiseen.

– Tarkoituksena on, että viimeisen, 19. syyskuuta kotona pelattavan Pitu-harjoitusottelun jälkeen joukkue on koossa.

Tuota ennen FoSu pelaa vielä kaksi ottelua, joissa se kohtaa Ilveksen ja FBC Turku 2:n vieraissa. Ilves on vastassa jo lauantaina Tampereella.

– Sieltä tulee vastaan ihan eri joukkue kuin se joka kävi täällä Forssassa, silloin riveistä puuttui maailmanmestarikin. Ilves on kova nippu, jota vastaan saamme varmasti harjoitella puolustamista, Into naurahtaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic