Urheilu Forssa

Alku aloitti puolivälierät nousemalla 20 pisteen tappioasemasta jatkoaikavoittoon

Anni Mäkitalo nosti tehojaksollaan Alun jatkoajalle. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Anni Mäkitalo nosti tehojaksollaan Alun jatkoajalle. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Alku aloitti naisten Korisliigan puolivälierät Kouvottaria vastaan dramaattisella pelillä, jossa se nousi 20 pisteen tappioasemasta jatkoajalla kotivoittoon 86-85 (75-75, 42-55).

Alun ja Kouvottarien puolivälieräpari oli etukäteen tasaisin. Kauden voitot olivat 2-2, kun mukaan lasketaan runkosarjapelien lisäksi joulukuinen cup-ottelu, jonka Kouvottaret voitti Forssassa 15 pisteellä.

Alku hyytyi toisella jaksolla

Alku voitti vähäkorisen avausneljänneksen 16-13 ja johti toisella jaksolla 20-15, kunnes joukkueen peli hyytyi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Kouvottaret vei runsaan seitsemän minuutin pätkän peräti 20-3 ja pääsi puolivälin tauolle 12 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla vierasjohto kasvoi jo 20 pisteeseen.

Neljännen jakson alussa eroa oli 16 pistettä, kun peli kääntyi kotijoukkueelle. Nyt tuli Alun vuoro nykäistä viisiminuuttinen 12-0, joka nosti sen neljän pisteen päähän.

Kouvottaret johti vielä puolisen minuuttia ennen neljännen jakson loppua 72-64, mutta Alku vei viime sekunnit 11-3, kun Anni Mäkitalo nakkasi kaksi kolmosta ja upotti jakson päätteeksi kolme vapaaheittoa.

Jatkoajalla johto vaihteli moneen kertaan. Kouvottaret johti viimeisen minuutin alettua 85-84, mutta Mia Loydin vapaaheittopisteet käänsivät riemukkaan voiton Alulle.

– Puolustimme ensimmäisellä jaksolla hyvin, mutta toisella hyökkäyspelimme ei toiminut. Teimme vain seitsemän pinnaa ja Kouvottaret pääsi juoksemaan koreja. Kolmas jakso oli meiltä parempi ja loppua kohden meiltä löytyi pelaajia, jotka halusivat voittaa tämän pelin, kertasi Alun valmentaja Aleksi Suominen.

– Kouvottaret tuli todella kovaa emmekä olleet valmiita, että he tulevat näin kovaa. Meidän pitää olla perjantaina valmiimpia ja parantaa joka osa-alueella. Tavoitteena on pistää sarja poikki ja tehdä se helpommin kuin nyt. Piti oikein riisua takki kun peli kävi niin kuumaksi, Suominen huokaili.

Perjantaina Kouvolassa

Alku vei levypallot 60-45, mutta sen heittoprosentti jäi etenkin kolmosissa heikoksi. Kouvottaret upotti paremmalla prosentilla viisi kolmosta enemmän.

Alun teho keskittyi aloitusviisikkoon, jossa pelin puoliväliin mennessä vain kolme pistettä tehnyt Mia Loyd rohmusi lopulta 25 pistettä ja 18 levypalloa. Anni Mäkitalo heitti 17, Keke Calloway 15 ja Heta Äijänen 14 pistettä.

Kouvottarista Sarah Toeaina teki 29 pistettä ja Roosa Frimodig 22.

Kahdesta voitosta ratkeavat puolivälierät ovat Alulle katkolla perjantaina Kouvolassa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic