Urheilu

Alku ei pystynyt parhaaseensa Espoossa – Tuloksena sarjakauden toinen tappio

EBT tahtoi enemmän voittoa.
21 pisteen keskiarvolla tähän asti pelannut Delaney Bruce jäi lauantaina 10 pisteeseen Espoossa. Kuva: Tapio Tuomela
21 pisteen keskiarvolla tähän asti pelannut Delaney Bruce jäi lauantaina 10 pisteeseen Espoossa. Kuva: Tapio Tuomela

Vaikka naisten Korisliigan peli Espoonlahdessa oli jännittävä ja vauhdikaskin, niin sellainen maku jäi suuhun, ettei Alku ollut kuitenkaan terävimmillään. Johto vaihtui pelissä peräti 16 kertaa ja lopuksi EBT veti niukasti pitemmän korren.

Niinpä Alun valmentaja Risto-Matti Rousku pistikin tappion osaksi asennevamman tiliin:

– Emme olleet kentällä lainkaan valmiita taistelemaan. Jotain oli odotettavissakin, kun edeltävät harjoitukset eivät menneet ihan nappiin. Jäi todella paljon parannettavaa, sanoi Rousku.

Ja kyllä se kuului aina katsomoon saakka kun Rousku ripitti pelaajia harvinaisen karkein sanakääntein toisella neljänneksellä kun EBT siirtyi hetkessä kahdeksan pisteen johtoon 34-26 forssalaisten lepsuillessa. Hetkellisesti se auttoikin kun Alku sai 12-0-runin, mutta siihen se sitten taas jäi.

Pelin kuvaan kuului myös se, että vaikka Alku oli heittopelissä tarkempi – Alun pelitilanneheitot 44,1 % ja Espoon 35,8 % – niin tahtoalueille kuten riistoissa ja levypalloissa EBT veti pitemmän korren. Tilastokirjoihin jäi näin kovana miinuksena esimerkiksi Forssan 24 pallonmenetystä.

Ottelun korkeimman tehoindeksin +29 kirjasi EBT:n amerikkalaissentteri Carly Boang. Hänen vahvan taidokas sisäpelinsä hyvän tukijalankäytön ja vasemman käden koriinnostojen ansiosta oli ottelun ratkaisun kulmakiviä. Samalla hän pystyi harhauttamaan korinaluspainissa useaan otteeseen niinkin kokeneen pelaajan kuin Alun Taru Tuukkasen. Olihan Taru silti joukkueensa kantavaa voimaa yhdessä Meral Bedretdinin ja Anni Mäkitalon kanssa. 

Ottelun suurin yllättäjä oli kuitenkin vielä juniorikirjoissa oleva Espoon 182-senttinen Sanni Tuomisto, joka latoi 16 pistettä ja oli liikkuvuudellaan alinomaisen uhkana Alun puolustukselle. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat