Urheilu Forssa

Alku hakee villiä korttia koripallon naisten 1. divisioonaan

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Forssan Alku jätti Koripalloliittoon hakemuksensa naisten 1. divisioonan villin kortin saamiseksi, Villin kortin hakuaika päättyi keskiviikkona.

Naisten 1. divisioonasta putosi keväällä kaksi joukkuetta, Lappeenrannan Catzin kakkosjoukkue ja Äänekosken Huima. Huhtikuussa pelatuissa nousukarsinnoissa vain karsinnan voittanut helsinkiläinen Sykki varmisti nousunsa, joten 1. divisioonaan jäi yksi paikka täyttämättä. Se täytetään villiä korttia hakeneiden joukosta.

Koripalloliitto ei kerro mitkä seurat ja moniko haki sarjapaikkaa villillä kortilla. Uutisia kuullaan kesäkuussa, kun liitto julkistaa sarjalisenssiyksikkönsä esityksen mukaisesti kaikki miesten ja naisten pääsarjojen joukkueet.

Villin kortin hakijoita on todennäköisesti useampia, mutta kortin saajia siis vain yksi – tämä sillä edellytyksellä, ettei yksikään sarjapaikkansa varmistaneista seuroista luovu paikastaan.

Villin kortin nousupaikan saaja ratkeaa liiton laatimalla pisteytyksellä, jossa selvitetään seuran resursseja ylläpitää ja kehittää divaritason naisjoukkuetta.

Naisten 1. divisioonan joukkuemäärä pysyy ensi kaudella kymmenessä, mutta liiton kilpailupäällikön Ulla Karlssonin mukaan joukkuemäärää lähdetään kasvattamaan ensi vuonna yksi kerrallaan kahteentoista joukkueeseen.

Naisten 1. divisioonan kärkipäässä ei ole tapahtumassa joukkuemuutoksia. Tapiolan Honka hankki nousupaikan naisten Korisliigaan, mutta kun Hongalla on jo joukkue pääsarjassa, ei seura varmasti lähde liigaan kahdella joukkueella. Koripalloliiton säännöt eivät sitä tosin kiellä. Kun Honka ei halua nousta, liigapaikkaa tarjotaan sarjassa jumboksi jääneelle ToPolle, joka muuten olisi pudonnut divariin.

Alkua kiinnostaa naisten 1. divisioonan paikka, koska se haluaa haastajaryhmän liigajoukkueelleen. Alku voisi peluuttaa divarijoukkueessaan Korisliigassa vähemmälle peliajalle jääviä pelaajiaan. Lisäksi divisioonajoukkue madaltaisi forssalaiskasvattien etenemistä edustustasolle. Näin Alun divisioonajoukkueessa nähtäisiin myös Feeniks Basketin vanhimpia tyttöjä. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat