Urheilu

Alku haki murskavoiton Hyvinkäältä

Heikentynyt Ponteva oli kevyt vastus.
Delaney Bruce oli taas Alun tehokkain. Kuva: Tapio Tuomela
Delaney Bruce oli taas Alun tehokkain. Kuva: Tapio Tuomela

Rajusti nuorentunut ja heikentynyt Hyvinkään Ponteva oli kovin kevyt vastus naisten Korisliigan ottelussa Forssan Alulle. HyPo hävisi selkeästi 48-82 (19-37).

Ponteva johti vain pelin alussa hetken luvuin 5-2, mutta sen jälkeen kokenut Alku vei ja HyPo otti oppia.

– Veimme levypallot (36-49) selkeästi. Meillä oli hyvää joukkuepelaamista. Saimme hyvin riistoja, sanoi 15 levypalloa napannut ja yhdeksän pistettä tehnyt Alun Taru Tuukkanen.

Tuukkaselle Martinhalli on tuttu paikka, sillä hän pelasi edelliset viisi kautta Pontevassa. Hän leikkasi Pontevan kapteenina mestaruuden kunniaksi korisukan vuonna 2017.

– Olihan tämä outoa, sillä tämä halli oli minulle kuin koti viisi vuotta. Päivällä mietin ja oli vähän haikea olo, Tuukkanen tuumasi.

 

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku oli tyytyväinen siitä, että joukkue oli saanut lisää intensiteettiä puolustamiseen.

– Ponteva teki meille vaikeaksi korin alle pääsemisen. Korinalusta oli tukittu. Pallo oli kuitenkin hyvin kontrollissa, Rousku sanoi.

Pontevan valmentaja Miikka Sopanen oli tyytyväinen siitä, että vastustaja oli huomannut joukkueen pelisapluunan.

– Meidän pelisuunnitelmana oli laittaa korinalusta tukkoon. Jonkunlainen onnistuminen, kun vastustaja huomasi asian. Miinuksena oli ensimmäisen jakson puolustuspään levypallopeli, Sopanen sanoi.

Alun amerikkalaisvahvistus Delaney Bruce oli hurjassa vireessä etenkin toisella jaksolla. Bruce teki ennen taukoa 12 pinnaa, mutta hän kasvatti tauon jälkeen kokonaispistemääränsä 29:ään. Bruce nappasi kymmenen levypalloa ja sai teholukemakseen 36.

– Delaney on kova korintekijä. Hänellä on hyvä vainu korintekemiseen, Rousku sanoi.

Alku heitti peräti 40 kolmosyritystä, joista 12 heittoa upposi.

– Meillä oli paljon kolmen pisteen yrityksiä, Rousku sanoi.

Vaihdosta aloittanut Petra Noponen teki kymmenen pistettä.

Tällä kertaa avauksessa ollut Ella Salminen hankki viidennen virheensä jo kuusi minuuttia ennen loppua, mutta sillä ei ollut minkäänlaista merkitystä tässä ottelussa.

Rousku antoi runsaasti peliaikaa myös avausviisikon ulkopuolelle.

Viimeisellä neljänneksellä Alku pelasi pitkiä pätkiä kakkosviisikolla.

Alun Henna Salomaa ja Laura Saarinen olivat sivussa siviilit päällä. Saarinen saattaa olla kokoonpanossa jo seuraavissa peleissä.

– Saimme annettua 18 koriin johtanutta syöttöä. Menetykset satuttivat meitä. Kaveri puolusti tosi hyvin. Teimme kokemattomina hölmöyksiä. Nyt olemme kohdanneet mestarisuosikit, joista on tullut samanlaiset erot, HyPon Sopanen sanoi.

HyPo hävisi avauspelin PeKalle 37 pinnan erolla. Alku oli parempi nyt 34 pisteen erolla. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic