Urheilu

Alku hallitsi alkua, Kouvottaret loppua

Alulle kärkipelistä ensimmäinen tappio.
Taru Tuukkanen oli Kouvolassa Alun tehokkain 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Kuva: Tapio Tuomela
Taru Tuukkanen oli Kouvolassa Alun tehokkain 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alun tämän kauden pienin ottelukohtainen pistemäärä ei riittänyt voittoon Kouvottarien vieraana naisten Korisliigan kärkiottelussa.

Kouvolalaisjoukkue jatkaa tappiottomana sarjakärkenä vietyään lauantaina pelatun hyvin kaksijakoisen kamppailun numeroin 74-61 (29-36).

– Kouvottaret ansaitsi voittonsa tänään. Ne tulivat väkevästi hyökkäyslevypalloihin, mikä osaltaan ratkaisi pelin. Yritimme lähteä hyppykilpailuun, mihin ei Kouvottaria vastaan kannata ryhtyä. Levypallotilanteissa pitää olla kovempi, Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku summasi.

– Tämä kaatui siihen, että vastustaja sai aika paljon toisia mahdollisuuksia. Eli he saivat hyökkäyslevypalloista second change -heittoja, kahdeksan pinnaa upottanut Alun Anni Mäkitalo komppasi.

Levypallot menivät kotijoukkueelle luvuin 54-42.

 

Ensimmäisellä tauolla seitsemällä pinnalla lukemin 36-29 johtanut Alku upotti Kouvolassa ainoastaan 61 pinnaa. Aiemmin pienin ottelukohtainen pistemäärä oli ollut jopa yli 20 pistettä enemmän, 82 pinnaa.

– Sanoisin silti, että kaaduimme eniten vastustajan hyökkäyslevypallopelaamiseen. Mielestäni meidän puolustus oli ilman sitä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyvää, Mäkitalo painotti kysyttäessä hyökkäyspelaamisesta.

Alun tehokkain oli 18 pistettä tehtaillut Taru Tuukkanen. Sentteri otti lisäksi 13 levypalloa.

– Tämä oli meille kliseisesti sanottuna hyvä opetus. Kouvottaret pelasi hyvin, ne olivat toisella puoliajalla valmiimpia. Tiesimme, että Kouvottaret on toisella jaksolla kova joukkue. Olimme asennoituneet siihen, mutta tänään se ei riittänyt, Mäkitalo heitti.

 

Kotijoukkueen päävalmentaja Mika Hartonen painotti sitä, että alkuminuutit menivät vieraiden käsikirjoituksen mukaan.

– Alussa emme olleet valmiina, ja teimme aika pahoja puolustusvirheitä. Sanoin ennen peliä, että hyökkäyslevypalloissa pärjääminen tulee ratkaisemaan.

Ilta oli vieraille harmittavan repaleinen.

– Toisella puoliajalla meidän hyökkäys jäi aika staattiseksi. Pallo esimerkiksi pyöri kaarella, kun meiltä puuttui hyökkäysflow. Sellaista luonnollista jatkumoa ei tullut. Tuli 1-2 syöttöä ja sitten tavallaan vain olimme, Mäkitalo mietti.

Liekö jatkumon puuttuminen kertoneen siitä, etteivät Alun pelaajat tunne toisiaan vielä vaaditulla tavalla.

– En osaa kommentoida yksittäistä matsia. Totta kai se koskee jokaista joukkuetta, johon tulee muutoksia kesän aikana. Se on oppimisprosessi, mielestäni emme ole siinä mitenkään hälyttävän huonoja. Mutta totta kai sitä pitää kehittää ja se kehittyy kauden aikana. Pitää tuntea, mitä toinen tekee, millaiseen tilanteeseen joukkuekaveri haluaa pallon ja millainen tilanne luodaan, jotta joukkuekaveri pääsisi käyttämään vahvuuksiaan, Mäkitalo analysoi.

Rouskunkin mukaan kyseistä asiaa on vaikea arvioida.

– Sanotaan, että työ on kesken. On jyrkkä käyrä sen suhteen, että opimme kommunikoimaan kentällä ja tuntemaan, mitä kaveri tykkää tehdä hyökkäys- ja puolustuspäässä. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic