Urheilu Forssa

Alku hankki Korisliigaan venäläisen pelinrakentajan

Pari kotimaista ja amerikkalaista vielä kiikarissa.
Polina Serebriakova on tutustunut tämän viikon ajan Alkuun sekä Forssaan ja on pitänyt kokemastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Polina Serebriakova on tutustunut tämän viikon ajan Alkuun sekä Forssaan ja on pitänyt kokemastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Naisten Korisliigassa nähdään ensi kaudella pitkästä aikaa venäläispelaaja, kun viime kaudella pronssille yltänyt Forssan Alku pestasi pelinrakentajaksi pietarilaisen Polina Serebriakovan.

21-vuotias 174-senttinen takapelaaja on pelannut viime vuodet Pietarin yliopiston joukkueessa Venäjän yliopistoliigaa, joka vastaa Yhdysvaltojen yliopistojen NCAA-sarjaa.

Viime kaudella Pietarin joukkue sijoittui liigassa kolmanneksi. Serebriakova keräsi keskimäärin 18 minuutin peliajalla 4,2 pisteen, 3,6 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvot.

Venäläinen on harjoitellut tämän viikon Alun kanssa ja on vakuuttanut kyvyillään.

Alun kokoonpano muuttuu

Serebriakova korvaa Alun pelinrakentajan paikalta Kreikan liigaan siirtyneen Anni Mäkitalon.

Alun joukkue uudistuu melkoisesti, kun kokoonpanosta poistuu ainakin kuusi kotimaista pelaajaa. Mäkitalon ohella Ella Salminen ja Petra Noponen siirtyivät Peli-Karhuihin, Heta Äijänen on lähdössä Espanjaan, Fiia Hellsten Helsinkiin HBA:han ja Jenna Toivonen Lappeenrannan Catziin.

Alussa jatkavat Ninni Salmi, Emilia Kilpinen, Anna Salo ja Olivia Latva sekä uusina pelaajina Roosa Kosonen Catzista ja Tinna Rantalainen Tampereen Pyrinnöstä.

Manageri Jyrki Tulanderin mukaan Alku on hankkimassa kaksi amerikkalaispelaajaa. Kiikarissa on vielä myös kaksi naisten Korisliigan kärkitason kotimaista peluria. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic