Urheilu Vimpeli/Forssa

Alku hyvä, mutta loppu huono – Otteen kadottaneelle Alulle tappio Vimpelissä

Osat vaihtuivat puoliajalla ja Veto karkasi voittoon naisten Korisliigassa.
Laituri Tuulia Anttonen on Alun parhaita Vetoa vastaan. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Laituri Tuulia Anttonen on Alun parhaita Vetoa vastaan. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Forssan Alku kadotti hyvän vireensä lauantaina Vimpelin Vedon vieraana. Kaksi edellistä otteluaan naisten Korisliigassa voittanut Alku aloitti kamppailun terävästi ja johti parhaimmillaan peliä 15 pisteellä.

Alun ote hukkui tauolla ja takaa noussut Veto paineli kotisalissaan selvään voittoon lukemin 86–68 (37–46).

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää, pelasimme silloin niin kuin pitikin. Heti tauon jälkeen heitimme pari vapaata kolmosta ohi ja missasimme vapaan lay upin. Kun energiat alkoivat käätyä Vedolle, meni pelin loppu meiltä lähinnä selviytymistaisteluksi, kertoo Alun päävalmentaja Aleksi Suominen.

Heitto hukkui

Alku voitti sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Vedon ensimmäisellä kierroksella Forssassa ja aloitti nytkin vahvasti. Kun heitto upposi ja puolustus piti, teki forssalaisjoukkue ottelun kahdeksan ensimmäistä pistettä. Veto paransi otteitaan pelin edetessä, mutta Alku johti pitkään ja pääsi tauolle yhdeksän pisteen etumatkalla.

Toisella puoliajalla osat vaihtuivat. Alun heitto alkoi karkailla ohi, eikä puolustukseenkaan löytynyt enää pitoa. Veto tuli ensin rinnalle ja kohta reilusti ohi.

Sentteri Wendi Bibbins heitti lauantaina Alulle 20 pistettä, Tuulia Anttonen upotti 18 pinnaa. Roosa Kosonen kasasi 11 pistettä, Ninni Salmi 10.

Kotijoukkueen amerikkalaiset olivat tutun tehokkaita. Shaylen Burnett pussitti 29 pinnaa, Kym Royster 25. Kotimaisista pelaajista Anni Kujala ylsi 11 pisteeseen.

HBA seuraavaksi

Neljä peliä voittanut ja seitsemän hävinnyt Alku on naisten Korisliigassa kahdeksantena. Joukkue saa seuraavaksi ensi perjantaina Feeniksissä vastaansa HBA-Märskyn.

– Nyt tutkitaan, mikä meni toisella puoliajalla pieleen. Otetaan ensimmäiseltä puoliajalta hyvät asiat mukaan ja toiselta korjataan virheet ja suunnataan HBA:ta vastaan, suunnitteli Suominen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic