Urheilu Lappeenranta

Alku juoksi Catzin nurin ja vankisti asemiaan runkosarjan kolmosena

Taru Tuukkanen teki 20 pistettä ja kahmi 24 levypalloa. Runkosarjan kolmossija voiton myötä hyvin lähellä.
Kokenut Taru Tuukkanen oli Alun tehopelaaja Lappeenrannassa. Hän teki 20 pistettä ja otti 24 levypalloa. Kuva: Tapio Tuomela
Kokenut Taru Tuukkanen oli Alun tehopelaaja Lappeenrannassa. Hän teki 20 pistettä ja otti 24 levypalloa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alku varmasti toivoi pääsevänsä Lappeenrannassa Catzin vieraana helpolla, mutta niin ei tapahtunut. Ilman ykköspelintekijäänsä pelannut ja vain seitsemän pelaajaa kokoonpanoonsa saanut Catz roikkui pelissä mukana liki loppuun saakka. Loppulukemat 64-75 (30-33) ovat oikeutetut, sillä FoA oli vahvempi silloin kun piti, mutta pelin sisällä kokonaisuus ei jättänyt kovin ehjää kuvaa.

Päävalmentaja Risto-Matti Rousku oli Lappeenrannan reissulta pois henkilökohtaisen syyn vuoksi. Vastuussa ollut Aleksi Suominen kirjautti ottelusta tililleen ensimmäisen voiton naisten Korisliigassa.

– Kyllä meidän voiton avain oli se, että saatiin pidettyä tempoa ja pakotettua Catz muutamaan helppoon menetykseen tai vaikeaan heittoon, ja päästiin siitä itse juoksemaan, Suominen kertoi.

Catzin pelintekijä sivussa

FoA:n taktiikka oli loogista seurasta kotijoukkueen kokoonpanomurheista. Catz nojautui toivottamalta tuntuneessa tilanteessa täysin kolmikkoon Natalie Day (18/8), Erica Covile (20/14) ja Roosa Kosonen (14/9). He pelasivat täyden peliajan.

– Kun kuultiin pelintekijä (Jordan) Jonesin poissaolosta, niin korostettiin vielä enemmän paineen antamista Daylle ja muille pallollisille. Haluttiin, että he joutuvat tekemään koko ajan töitä, Suominen kertasi.

Siinä mielessä Catzin avainkolmikon uuvuttaminen ja nuorten pelaajien painostaminen ei tuottanut tulosta, että FoA menetti pallon useammin (12-17). Tämä myös piti ottelun tasaisempana, kuin sen piti olla.

Uudelle jenkille kehut

Forssalaisten ykkösnimi molemmissa päissä kenttää oli Taru Tuukkanen (20/24). Erityisesti levypallomäärä kertoo omaa kieltään siitä, ettei Catzilla ollut asettaa riittävän fyysistä haastetta hänelle kummassakaan päässä kenttää.

– Olen tosi tyytyväinen voittoon. Ikinä ei ole helppo voittaa täällä ja pelasivat hyvin, vaikka olivat vajaalla kokoonpanolla. Levypallomäärä vähän kyllä yllätti, kun sen tilastoista näki. Ei se kentällä siltä tuntunut, Tuukkanen kertasi.

Käytännössä yhdeksän pelaajan rotaatiolla pelannut FoA sai Catzia vastaan mukaan myös uuden amerikkalaisvahvistuksensa, Monique Cokerin (12/4). Hän ei kentällä säkenöinyt, mutta vaikutti heti suoritusvarmalta ammattilaiselta.

– Kyllä sen huomasi, että hän on pelinaisia. Ei tee mitään ylimääräistä turhaa kentällä. Kun saamme Moniquen aikaa myöten vielä paremmin sisään, niin uskon hänen auttavan meitä keväällä todella paljon, Suominen kertoi suojatistaan.

Tuukkasen ja Cokerin lisäksi tulostaulua kuormittivat ahkerimmin Anni Mäkitalo (12/5/5) ja Meral Bedretdin (11/3).

Catz jää varmasti taakse

Ottelu ratkesi kolmannella jaksolla. Siihen saakka, ja myös sen jälkeen, kentällä edettiin aika lailla kori korista. Ero repesi tauon jälkeen noin kymmeneen pisteeseen ja pysyi sen molemmin puolin ottelun loppuun saakka. Lopputulos oli näennäisesti tiukka, mutta tuskin Catz olisi pystynyt koneestaan juuri yhtään lisäkierroksia enää kaivamaan.

– Aika vaikeasta tilanteesta lähdettiin peliin, mutta olen tosi tyytyväinen siihen miten pelattiin. Oltaisi tarvittu parempi heittopäivä voittotaisteluun, kotijoukkueen päävalmentaja Mika Haakana arvioi.

Forssa vankisti voitolla otettaan runkosarjan kolmospaikasta. Catz ei tule enää Alkua tavoittamaan, ja Honkaan on eroa käytännössä kaksi voittoa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic