Urheilu Forssa

Alku kadotti heittonsa ja itseluottamuksensa: "Tästä on vain yksi suunta ja se on ylöspäin"

Tiukasti puolustanut ja hyvin heittänyt Honka latoi taululle murskalukemat.
Hongan varjossa. Davida Dale taistelemassa korin alla Hongan nuorta Elsa Lemmilää vastaan. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Hongan varjossa. Davida Dale taistelemassa korin alla Hongan nuorta Elsa Lemmilää vastaan. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Kaksi hyvää peliä, yksi huono. Ja sitten on vielä alle asteikon mennyt Alun lauantai-illan kotiottelu Tapiolan Honkaa vastaan. Peli oli kotiyleisölle vaikeaa katsottavaa.

Aggressiivisesti puolustanut ja tehokkaasti hyökännyt Honka otti forssalaisjoukkueelta luonnon pois heti pelin alkuminuuteilla. Oliko Alulla sitten jännitystä vai mistä lienee johtunut, että joukkue meni tiukasti päälle käynyttä vastustajaa vastaan niin pahasti kipsiin?

Vieraat ratkaisivat pelin jo ensimmäisellä neljänneksellä, jonka he veivät pistein 6–30. Sihtinsä hukannut Alku suti ottelun 14 ensimmäistä heittoaan ohi ja menetti pallon 7 kertaa, ennen kuin sai kuparisen rikki. Honka johti siinä vaiheessa 0–22.

– Emme olleet yhtään valmiita tähän peliin. Honka puolusti aggressiivisesti ja otti meiltä pois asioita, joita halusimme tehdä. Meillä oli viikko aikaa valmistautua otteluun, mutta minulla ei ole vastauksia, miksi emme olleet lainkaan valmiita, ihmetteli Alun kapteeni, neljään pisteeseen itsekin jäänyt Ninni Salmi.

Tuskainen ilta

Jos oli ensimmäinen neljännes murskaava Alulle, ei jatkokaan kotijoukkuetta hellinyt. Honka vei kaikki jaksot nimiinsä ja päihitti Alun lopulta yli 50 pisteellä lukemin 41–94 (23–53).

Alku oli parhaimmillaan ottelun viimeisellä jaksolla, kun valmentaja Aleksi Suominen peluutti junioreitaan ja muita vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan.

– En tiedä, mitä tässä pitää tehdä, keskiviikkona pitäisi taas pelata. Ehkä täytyy laittaa mies vaihtoon, omiensa esitykseen tyrmistynyt Suominen sanoi, eikä halunnut kommentoida peliä sen enempää.

Kentän ylivoimainen kuningatar oli Hongan amerikkalaisvahvistus Carmen Tyson-Thomas, joka upotti 25 minuutissa 40 pistettä ja vei 16 levyriä. Hän teki pinnoistaan 30 jo ensimmäisellä puoliajalla, josta pelasi vähän yli puolet. Espoolaisjoukkueesta nousi esiin myös 16-vuotias, peräti 196-senttinen Elsa Lemmilä, joka pelasi ensimmäisen liigapelinsä kypsästi heittäen 10 pistettä ja poimien 10 levypalloa.

Honka pussitti pelitilanneheittonsa 50 prosentin tarkkuudella, kun Alun vastaava prosentti oli 19. Honka vei myös levypallot nimiinsä 56–37.

– Joukkue meni viime kaudesta pitkälti uusiksi, mutta alamme nyt pikku hiljaa olla samalla sivulla. Puolustimme hyvin ja hyökkäyskin toimi, kun teimme 94 pistettä, tyytyväinen Honka-luotsi Timo Nyholm totesi.

Alun amerikkalaisista Wendi Bibbins upotti 11 pistettä ja Davida Dale 7. Kun Hongan amerikkalaisten pistesaalis oli 50, jäi Alun apujen panos vaatimattomaksi. Alun parhaana palkittiin pohjille päivällä nuorten pelin pelannut Emilia Kilpinen, joka toi hyvin palloa ylös ja teki 5 pinnaa ja tarjoili 3 koriin johtanutta syöttöä.

Seuraavaksi mestari-PeKa

Alku kohtaa keskiviikkona sarjan ykkössuosikki PeKan Kotkassa.

– Ei auta laittaa päätä pensaaseen, pystymme paljon parempaan. Tästä on vain yksi suunta ja se on ylöspäin, Salmi valoi uskoa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic