Urheilu Forssa

Neljästä yhteen: Alku luottaa ulkomaalaisosastolla määrän sijasta laatuun

Delaney Bruce uskoo Alun pärjäävän kolmen amerikkalaispelaajan joukkueille.
Delaney Bruce on naisten Korisliigan pistetilastossa kolmantena 25,3 pisteen keskiarvolla. Kuva: Tapio Tuomela
Delaney Bruce on naisten Korisliigan pistetilastossa kolmantena 25,3 pisteen keskiarvolla. Kuva: Tapio Tuomela

Alun amerikkalaispelaajien määrä on pudonnut kolmen vuoden takaisesta huippulukemasta neljästä pelaajasta täksi kaudeksi yhteen vahvistukseen.

Alku ei ole pelannut naisten Korisliigaa viiteentoista vuoteen vain yhden ulkomaalaispelurin avulla, mutta tällä kaudella laatu näyttää korvaavan määrän.

Delaney Bruce on noussut ensimmäisissä peleissä liigan tehokkaimmaksi pelaajaksi. Hänen piste- ja levypallokeskiarvonsa ovat tässä vaiheessa parempia kuin Alun edelliskausien tehopelurin Mia Loydin lukemat.

Naisten Korisliigan kymmenestä joukkueesta puolet on pestannut täksi kaudeksi maksimimäärän eli kolme ulkomaalaispeluria. Tähän joukkoon kuuluvat Alun kanssa puhtaalla pelillä sarjaa johtava Kouvottaret sekä puolustava mestari PeKa, jolla on kolmen amerikkalaisen lisäksi viisikossaan Catzista siirtynyt entinen venäläispeluri Elena Melto (o.s. Reshetko).

Herää kysymys, antaako Alku muille kärkijoukkueille tasoitusta pelaamalla vain yhdellä ulkomaalaispelaajalla.

Delaney Brucen mielestä ei anna.

– Meillä on useita kovatasoisia suomalaispelaajia, joilla on myös paljon kokemusta eri sarjoista, Bruce korostaa.

 

23-vuotias 183-senttinen Bruce pelaa Suomessa jo toista kautta. Kesällä avioitunut Bruce edusti viime kaudella Hodgins -nimisenä Espoo Basket Teamia 19,7 pisteen ja 8,8 levypallon tehoilla. Alkukauden aikana Alun paidassa nuo lukemat ovat nousseet 25,3 pisteeseen ja 12,3 levyriin.

Alkuun Bruce tuli 165 naisten maaottelua pelanneen Taru Tuukkasen houkuttelemana. Hän siirtyi viiden Hyvinkään kauden jälkeen Forssaan.

– Tarun houkuttelu oli pääsyy päätökseeni, Bruce toteaa.

Bruce pelasi EBT:ssä pääosin korin tuntumassa sentterin ja ison laitahyökkääjän rooleissa. Alussa on sen verran kotimaista korinalusvoimaa, että Bruce on päässyt mielipaikalleen heittäväksi laitahyökkääjäksi. Tuolla tontilla hän pelasi myös Eastern Washingtonin yliopistojoukkueessa, jossa hän mätti parhaimmillaan viime vuoden maaliskuussa peräti 46 pistettä Northern Arizonaa vastaan.

 

Alku on nostettu kovien hankintojensa ansiosta jopa mestarisuosikiksi. Viimeisimmästä SM-mitalista tuleekin keväällä kuluneeksi jo 18 vuotta.

Bruce uskoo mestaruuteen.

– Meillä on kaikki mahdollisuudet mestaruuteen, kunhan saamme joukkuekemian vielä kohdalleen. Meillä on jo nyt hieno joukkuehenki.

 

Delaney Brucen viihtymistä Suomessa edesauttaa tuore aviomies Zach, joka asui jo viime kauden Espoossa ja asustaa myös tämän kauden Forssassa. Hän treenaa FoKoPon edustusjoukkueen kanssa ja tuo näin lisäystä harjoitusvahvuuteen.

Omien koristreeniensä ja pelien lisäksi Delaney Bruce käy ahkerasti Vesihelmessä ja matkustelee vapaa-aikana lähikaupungeissa.

Bruce on kotoisin Yhdysvaltojen luoteisnurkasta Washingtonin osavaltiosta. Niinpä Suomen talvi ei pelota.

– Kotiseudullani on jo satanut ensilumi. Viime talvi oli Suomessa mielestäni leuto. Tosin Rovaniemellä oli paljon kylmempi ja enemmän luntakin, kun kävimme siellä joulukuussa, Bruce muistelee. FL

Delaney Bruce

23 v. 183 cm.

2015-16: Eastern Washington yo 15,7 p./6,9 levyp.

2016-17: Eastern Washington yo 17.5/6,2

2017-18: Eastern Washington yo 22,3/7,2

2018-19: EBT. Korisliiga 19,7/8,8

2019-20: FoA, Korisliiga 25,3/12,2

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic