Urheilu Forssa

Alku otti kauden toistaiseksi tärkeimmän voiton

Kotivoitto Hongasta vahvisti asemia pudotuspeleihin.
Keke Calloway nousi voittajien tehopelaajaksi 28 pisteellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keke Calloway nousi voittajien tehopelaajaksi 28 pisteellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku otti naisten Korisliigassa kauden toistaiseksi tärkeimmän voittonsa, kun se kukisti kotipelissään Tapiolan Hongan 87-75 (37-30).

Alku nousi voitolla sarjataulukossa kolmanneksi tasapisteisiin Hongan kanssa ja voiton verran edelle viidentenä olevaa Catzia.

Alku nousi myös keskinäisissä peleissä Hongan edelle 2-1 voitoin ja pysyy näin runkosarjan lopussa mahdollisessa tasatilanteessa Hongan edellä.

Nämä sijoitukset ovat arvossaan, kun pudotuspelit käynnistyvät kuukauden kuluttua.

Honka ei ollut heppoinen vastus. Sillä oli alla kuusi voittoa ja kolmen kuukauden kuntopuntarissa se oli liigan ykkönen voitettuaan 12 pelistään 11.

Hyvätasoinen ottelu

Alku ja Honka tarjosivat hyvätasoisen, vauhdikkaan ja loppunumeroista huolimatta melko tasaisenkin kamppailun.

Alku johti lähes läpi pelin, mutta Honka roikkui sitkeästi tuntumassa. Kotijohto vahvistui puolivälin molemmin puolin, kun Alku repäisi 17. minuutin 30-30 tilanteesta seuraavat kuusi minuuttia 14-2.

Alun johto kasvoi kolmannella jaksolla jo 17 pisteeseen. Honka ei vielä kaatunut, mutta ei päässyt enää kahdeksaa pistettä lähemmäs.

Alun kotimainen kaarti laajempi

Alku otti voiton laajemmalla ratkaisijakaartilla. Hongan tehot keskittyivät odotetusti amerikkalaiskolmikon käsiin, kun taas Alulta löytyi tehopelureita kotimaan osastoltakin. Alun kotimaiset pelurit tekivätkin 59 pistettä Hongan kotimaisten jäätyä 19 pisteeseen. Lukemat olisivat olleet tasaisempia, jos Alun polvivaivainen Delaney Bruce ja pelilupaa vailla ollut tulokas Monique Coker olisivat päässet peliin. Cokerin ensiesiintyminen lykkääntyi ensi lauantain vieraspeliin Catzia vastaan.

Voittajien tehokkain oli kauden toiseksi korkeimman pistesaaliinsa kovilla koreilla kerännyt Keke Calloway 28 pisteellä.

Taru Tuukkanen lämpeni hitaasti, mutta nousi hänkin voiton ratkaisijaksi 15 pisteellä, yhtä monella levypallolla ja seitsemällä korisyötöllä.

– Keskiviikon huonoon Kouvolan peliin verrattuna pelasimme nyt tosi hyvin, Tuukkanen totesi.

Alusta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin myös Petra Noponen 11:llä ja Anni Mäkitalo 10 pisteellä.

– Honka ei ollut helppo vastus, mutta puolustimme kurinalaisesti. Honka käytti hyväkseen yksittäiset nukahduksemme, mutta ei onneksemme aina osunut heitoissaan. Repäisimme kolmannella jaksolla, jonka jälkeen vähän hellitimme, tiivisti Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Hongan amerikkalaistriosta Haiden Palmer heitti 25 pistettä, Gabriela Bronson 20 ja Chelsea Waters 11 pistettä.

– Forssa vei peliä alusta asti, mutta roikuimme mukana ja taistelimme hyvin läpi pelin. Olimme liian monessa tilanteessa askeleen perässä ja siksi hävisimme, tunnusti Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic