Urheilu Helsinki

Alku palasi voittajaksi naisten Korisliigassa

HBA kiusasi forssalaisjoukkuetta puoli peliä.
Meral Bedretdin keräsi Alulle 14 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Meral Bedretdin keräsi Alulle 14 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Neljä edellistä peliään hävinnyt Forssan Alku palasi voittajaksi naisten Korisliigan vierasottelussa Helsingissä HBA:ta vastaan. Peli kääntyi Alulle pistein 95-75 (45-44).

Alulle tuli siis selvä voitto, mutta alku oli tahmeampaa. Ensimmäisellä puolikkaalla kun johtoasema vaihtui peräti 19 kertaa ja tauolla oli eroa vain yksi piste.

Peli ratkesi toisen puoliajan alussa kun Alku iski viidessä minuutissa 15-5. HBA jolla oli kokoonpanossa vain kahdeksan pelaajaa, ei pysynyt vauhdissa mukana, joten kirivaihetta ei enää syntynyt.

Totutusti pääiskijänä Alulla oli Delaney Bruce 20 pisteellä, mutta yllätyspanoksesta vastasi Petra Noponen, joka säkitti 75 prosentin tarkkuudella 14 pojoa ja palkittiinkin joukkueensa parhaana.

Veteraanisentteri Taru Tuukkanen säväytti taasen syöttöpelillään, sillä hänelle kirjattiin peräti yhdeksän koriin johtavaa syöttöä, joista moni oli todella namupassi.

Callowaylla potentiaalia

Oman mielenkiintonsa herätti myös Alun uusi amerikkalaispelaaja Keondria Calloway. Peliminuutteja kertyi vain 16 ja pisteitä kaksi, mutta kaikesta näki, että potentiaalia on.

Valmentaja Risto-Matti Rousku sanoikin:

– Keondria ei ole vielä sisällä pelissämme, mutta tämän eteen tässä töitä tehdäänkin ja alkava viikko antaa siihen hyvän mahdollisuuden treenisalilla.

HBA:n koulutyttöjoukkueen ylivoimainen ykkönen oli Awak Kuier, jonka tehoindeksi oli liigan tämän sarjakauden kolmanneksi paras, huikea +47, mihin sisältyi 31 pointsia, 16 levyriä, 5 passia ja 4 blokkia.

Ottelun suurin tasoero oli levypallopelissä, sillä Alku poimi 46 ohiheittoa kun HBA:n pelaajien näppeihin tarttui niitä 33. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic