Urheilu Forssa

Alku pehmitti Hongan toisella puoliajalla: Seuraavaksi cupissa vastaan PeKa

Alun Ella Salminen oli tuimana korin alla. Kuva: Tapio Tuomela
Alun Ella Salminen oli tuimana korin alla. Kuva: Tapio Tuomela

Alku jatkaa naisten Suomen cupissa välieriin. Tapiolan Honka pisti keskiviikon puolivälierässä hyvin hanttiin, mutta putosi maltilla pelanneen Alun kyydistä toisella puoliajalla. Alku nappasi jatkopaikan Peli-Karhuja vastaan selvällä 92–70 (40–42) -voitolla.

Vierasjoukkue Honka aloitti pelin pirteästi ja puhkoi helposti Alun jähmeältä näyttäneen puolustuksen. Espoolaiset johtivat parhaimmillaan kymmenellä pinnalla lukemissa 28–38.

Alku sai jo ennen taukoa hieman tiivistettyä rivejään ja jatkoi hyvin kolmannella jaksolla. Kotijoukkue nousi johtoon lukemissa 43–42, eikä päästänyt Honkaa enää edelleen.

 

Alun puolustus piti ottelun jälkimmäisellä puoliskolla selvästi paremmin kuin ensimmäisellä, ja kun heittopelikin toimi, oli joukkueen peli iloisen terävää.

– Palloscreenien puolustaminen oli meiltä aluksi löysää, mutta saimme parannettua sitä toisella puoliajalla, totesi neljä viidestä kolmen pisteen heitostaan upottanut Alun Petra Noponen.

Hongan luotsi Kimmo Kujansivu oli tyytyväinen pelin ensimmäiseen puoliskoon.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme niin kuin olimme suunnitelleet. Toisella puoliajalla Alun materiaalin leveys ja kokemus tulivat esiin. Tämä oli meiltä kuitenkin ennakkoluuloton esitys ja nuori joukkue meni taas eteenpäin, Kujansivu sanoi.

Tasaisen vahvan Alun tehotkin jakautuivat tasaisesti. Taru Tuukkanen pussitti 17 pinnaa, Petra Noponen 14, Delaney Bruce 13, Anni Mäkitalo ja Meral Bedretdin 12 naiseen ja Ella Salminenkin 10 pistettä. Vieraiden ykkönen oli tehot 18/9 koonnut Chelsea Waters.

 

Cup jatkuu 8. tammikuuta, jolloin Alku kohtaa vieraissa Pekan.

– Lähdemme hakemaan revanssia PeKasta. On kiva pelata kärkijoukkuetta vastaan, toivottavasti tulee tiukka vääntö, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku sanoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic