Urheilu Helsinki

Alku ratkaisi heti kättelyssä

ToPo-kasvatti Tuukkanen iskussa kotikulmillaan.
Anni Mäkitalo oli 15 pisteellään ja 8 syötöllään Alun avainpelaajia. Kuva: Tapio Tuomela
Anni Mäkitalo oli 15 pisteellään ja 8 syötöllään Alun avainpelaajia. Kuva: Tapio Tuomela

Munkkiniemen peli naisten Korisliigassa ratkesi jo kättelyssä. Alku pelasi toisen neljänneksen mahtavaa korista. Vauhdikkaimmin se iski 17–0-runin kun johtolukema 27–23 repesi lukuihin 44–23.

Se oli menoa se kun heittopelikin oli superluokkaa. Puoliaikaan mennessä kaaren takaa ladattiin 11 kertaa ja niistä upposi 8 pohjaan, siis kolmosten sihti 72,7 prosenttia!

Toisella puoliajalla, kun peli oli siis jo ratkaistu, ei enää vastaavaa ilotulitusta nähty. Pelattiin vain minuutit pois. Samoin kai ajattelivat erotuomarit, jotka sallivat poskettoman kovan pelin.

Alun amerikkalaispelaaja Delaney Bruce oli erittäin kovassa lyönnissä, hän säkitti 31 pistettä ja hänen tehokkuusindeksinsä oli +29, kummatkin kentän korkeimmat. Voittajista myös Anni Mäkitalo ja Taru Tuukkanen olivat hekin iskussa.

– Pelasimme hyvin ensimmäisellä puoliajalla, syöttöketjuun saatiin jatkuvuutta ja puolustus oli aggressiivinen. Kyllä homma näytti hyvältä, totesi päävalmentaja Risto-Matti Rousku.

Oman jännitteensä otteluun toi tietysti Taru Tuukkanen, joka on ToPon kasvatti, ja oli nyt kurittamassa lähtöseuraansa.

– Olihan se hieman outo tilanne, aamulla oli vielä ToPon verkkarit päällä kun valmensin Torpan tyttöjoukkuetta, jossa oma jälkikasvunukin pelaa. Illemmalla sitten Alun asut päälle, vaikka asunkin täällä ToPon kotikulmilla Munkkiniemessä, tilitti Tuukkanen.

Kotijoukkueen ykkönen oli Alex Louin, 23 pistettä ja 9 levyriä, valitettavasti hän ei ole kuitenkaan tarpeeksi kokoava joukkuepelaaja. Torpasta myös Hanna Valkeinen lukeutui kentän parhaimmistoon. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic